BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta sektörü yapay zekayla seviye atlayacak----

Sigorta sektörü yapay zekayla seviye atlayacak

Sigorta sektörü yapay zekayla seviye atlayacak
22 Ağustos 2022 - 15:33 www.finansgundem.com

Yapay zeka, sigorta sektöründe rekabeti kızıştırıyor. Dünyanın önde gelen sigorta şirketleri, istemeseler de, dijital teknolojiyi benimsemek zorunda kalıyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi süreci tüketicileri internete yönlendirmeye devam ediyor. Buna kayıtsız kalamayan köklü sigorta şirketleri üzerindeki dijital teknolojiyi benimseme baskısı da bu süreçte giderek yoğunlaşıyor.

Insider’dan Victor Chatenay’ın haberine göre, sigortacılar, değişen müşteri beklentilerini karşılamak ve teknoloji merkezli firmalarla daha iyi rekabet edebilmek için 2021 yılı içinde gelişmiş yapay zeka düzenlemelerinin kullanımını hızlandırmaya zorlandı. Bunda, tüketicilerin büyük teknoloji firmalarından sigorta satın alma olasılıklarının, dört yıl öncesine kıyasla iki kat daha artmış olmasının büyük etkisi bulunuyor.

Daha iyi fiyatlı poliçeler

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu dijital teknoloji merkezli ortam, sigortacıların daha rekabetçi hizmetler sunabilecek gerçek yapay zeka kullanım kapasitelerine bakmalarını daha da gerekli kılıyor. Örneğin, bazı sigorta şirketleri, müşterilere daha doğru bir şekilde sigorta yapmak için yapay zeka kullanıyor ve bu da onların daha iyi fiyatlı poliçeler sunmasına olanak tanıyor. Sigortacılar, teknoloji meraklısı yeni girişimleri savuşturmak için yapay zeka uygulamalarını ön, orta ve arka ofislerine entegre ediyor.

Ön ofis sigortası

Yapay zeka uygulamaları daha sorunsuz bir dijital deneyim sunmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için IoT (Nesnelerin İnterneti - Internet of Things) cihazları aracılığıyla ön ofis sigortasında ve sanal asistanlar şeklinde tezahür ediyor. Nesnelerin interneti, fiziksel nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu iletişim ağını temsil ediyor.

Orta ofis sigortası

Sigortacılar, risk yüklenimini hızlandırmak ve daha hassas ve hatasız risk profilleri oluşturmak için orta ofiste yapay zeka kullanıyor ve bu da müşterinin uyum sürecini sorunsuz ve uygun maliyetli hale getiriyor.

Arka ofis sigortası

Yapay zeka, operasyonel verimliliği artırmak ve dolandırıcılık iddialarını azaltmak da dahil olmak üzere sigortanın arka ofisindeki hasar yönetimi sürecini kolaylaştırıyor.

Veri güvenliği ve uyumluluk endişeleri

Sigorta şirketleri, geleneksel iş yapış modellerini değiştirmek zorunda kaldıkları bu yeni süreçte birçok zorlukla da karşı karşıya kalabiliyor. Bunların başında ise veri güvenliği ve uyumluluk geliyor.

Dijital teknolojilerin kullanılması veri güvenliğini zorunlu kılıyor. Sigorta şirketleri, dev teknoloji firmalarının dahi yaşadığı veri güvenliği sorunlarıyla başa çıkmak için dijitalleşme sürecini daha da derinleştireceğe benziyor. Ayrıca, uyumluluk ve entegrasyon süreçleri de sigorta şirketlerinin görece hantal sistemlerini tamamen ya da büyük oranda devre dışı bırakması anlamına geliyor. Bu zorluklar, sigorta şirketlerinin yapay zekaya tam anlamıyla ve sağlıklı bir geçiş yapmasının belli bir süre alacağını gösteriyor.

Inisder tarafından hazırlanan ve yakın zamanda yayınlanacak olan sigorta raporu, içlerinde Allstate, Aon, LeakBot, Progressive, Prudential ve Zurich Insurance UK gibi dev sigorta şirketlerinin yapay zekayla birlikte gelen tehlikelerin bilincinde olmaları gerektiğinin altını çiziyor.

Sigorta şirketlerinin dev teknoloji şirketlerine kaptırdıkları payı geri almak için başlattığı bu sürecin yakında tüm sektöre sirayet edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Yapay zeka teknolojisinin sigorta sektöründe daha yoğun olarak kullanılmasının, sektörü genel anlamda daha da ileriye taşıması bekleniyor.

Yapay zekaların insansı gözleri olacak

 

Yapay zeka ucuz iş gücünün yerini alıyor

 

Yapay zeka patent sayısında Çin imzası

 

2025 yılında GSYH'nin yüzde 5'i yapay zekadan sağlanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)