BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta poliçelerinde fiyat artışları yolda----

Sigorta poliçelerinde fiyat artışları yolda

Sigorta poliçelerinde fiyat artışları yolda
19 Nisan 2021 - 14:02 www.finansgundem.com

Fitch’in sigorta şirketleriyle ilgili paylaştığı raporda merkez bankalarının düşük faiz oranları nedeniyle sigorta şirketlerinin rezervlerinin azaldığına dikkat çekildi. Fitch’e göre kısa vadeli sigorta primleri çok daha pahalı hale gelebilir


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avustralyalı genel sigortacılık şirketleri kalıcı düşük faiz ortamının neden olduğu azalan yatırım getirilerini telafi etmek için sigorta poliçesi getirilerini güçlendirmeye çalışacaklar. Insurance News’te yer alan haberde Asya Pasifik bölgesindeki diğer rakip genel sigorta şirketlerinin de benzer bir strateji izlediği belirtiliyor.

Kredi değerlendirme kuruluşu Fitch’in en son yayınladığı rapora göre Asya Pasifik’teki sigorta şirketleri daha uzun vadeli sigorta alanlarında daha düşük prim stratejisini benimsiyorlar.

Raporda, hayat sigortası dışındaki düşük vadeli sigorta poliçeleri alanlarının sektörde pandemi krizinden en az etkilenenler olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Uzun vadeli programları olan hayat dışı sigortacılar ve reasürans şirketlerinin poliçelerde misilleme yapma yeteneklerininse maruz kaldıkları rekabet baskısına bağlı olacağı belirtiliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre sigorta şirketlerinde zayıf yatırım görünümünün oluşturduğu baskı, poliçelerden elde edilen kârları sektörün tamamında daha önemli bir konuma getirdi.

Sigortacılar, fiyat artışları yoluyla zarar oranlarını düşürmeye ve operasyonları kolaylaştırarak gider oranlarını düşürmeye odaklanıyorlar.

Ancak, bölge ekonomileri henüz pandemi öncesi seviyelerine dönmemiş olduklarından prim zamlarının kapsamı karşılanabilirlik kısıtlamalarına tabi olacak.

Fitch Ratings Sigorta Birimi Genel Müdür Yardımcısı Kanishka de Silva Avustralya’da sigorta poliçeleri prim oranlarının farklı birimlerde sertleşmeye devam edeceğini belirtti. De Silva, “Bazı sınıflar için, uygun fiyat önemli bir husus olduğundan bu artış daha kademeli olacaktır” dedi.

Sigorta uzmanı açıklamalarında, “Baktığınız tabloda asıl hedeflenen sigorta poliçelerindeki fiyatların tazminat taleplerindeki enflasyonu karşılamak için yeterli olmasıdır. Ancak sigortacıların rekabet baskılarına dikkat edeceklerini ve birim sayısının korunmasının da dikkate alınacağını tahmin ediyorum” öngörüsünde bulundu.

Raporda, uzun vadeli sigorta işletmelerine sahip hayat sigortası dışı sigortacıların, yatırım gelirleriyle gelecekteki sigorta tazminatı ödemelerini finanse etmek konusunda yetersiz kalacağına dikkat çekiliyor. Bu nedenle sigortacıların rezervlerini güçlendirmeye yönelme olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor.

Fitch raporunda, “Sigortacılar genellikle uzun vadeli sigorta yükümlülüklerini karşılamak için uzun vadeli tahvillere yatırım yaparlar. Bununla birlikte, düşen yatırım gelirleri risk oluşturmaya devam ederken, kısa vadeli performansı desteklemek için yetersiz kalan rezerv miktarlarının serbest bırakılıyor. Primlerin gelecekteki talepleri karşılamak için yeterli olmasını sağlamak kârlılığı koruması için kilit öneme sahiptir” ifadelerine yer verildi.

 

JP Morgan, dolarda yükseliş beklentisini korudu

 

Dev fintek sigorta alanına giriyor

 

Generali AXA'nın Malezya birimlerini satın alacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)