BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta dolandıcılarının yeni silahı korona virüs----

Sigorta dolandıcılarının yeni silahı korona virüs

Sigorta dolandıcılarının yeni silahı korona virüs
23 Temmuz 2020 - 17:23 www.finansgundem.com

İngiltere’de her 5 kişiden birisi korona virüsü araç olarak kullanan sigorta dolandırıcılarıyla iletişime geçti. Ülkede şubat ayından haziran ayına kadar 5 milyon sterlin dolandırıcılar tarafından yok edildi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sigorta şirketi Aviva, İngiltere’de kovid-19 krizi sırasında yapılan sigorta, yatırım, emekli aylıkları ve tasarruflarla ilişkili dolandırıcılıkları araştırdığı son dolandırıcılık raporunu yayınladı.

Aviva'nın son raporuna göre İngiltere’de her 5 kişiden birinin kovid-19'dan bahseden şüpheli kişilerle iletişime geçtiği ortaya çıktı. Dolandırıcılarla karşılaşan 11,7 milyon İngiliz vatandaşının yaklaşık yarısıyla şüpheli e-postalar, mesajlar veya telefon görüşmeleri üzerinden iletişime geçildi. Bu kişilerin %41’i olayı nereye bildireceklerini itiraf ederek şikâyet bildirmiyor.

Sigorta şirketinin raporuna göre her 12 kişiden birisi kovid-19’la bağlantılı finansal dolandırıcılık mağduru olduğunu söylüyor. Mağdurların %78’i dolandırıcıların zaten etkileşimde bulundukları bir şirket gibi davrandıklarını ve %41’i bu dolandırıcıların ruh sağlıklarını etkilediğini söylüyor.

Insurance Business’ın haberine göre, Aviva’nın Mali Suçlar Risk Direktörü Peter Hazlewood, "Dolandırıcılar, insanların en savunmasız oldukları andan yararlanmak için salgını sömürüyorlar" ifadelerini kullandı. Hazlewood "Potansiyel kurbanları cezbetmek için korona virüsü bahane olarak kullanıyorlar. Dolandırıcılık yöntemleri insanlara uygunsuz şartlarda sigorta satmaktan tüm emeklilik birikimlerini çalmaya kadar varabiliyor” dedi.

Bilgi paylaşımı her zamankinden daha önemli

Haziran ayında İngiltere Ulusal Dolandırıcılık İstihbarat Bürosu’nun yayınladığı rapora göre şubat ayından haziran ayına kadar 5 milyon sterlinin dolandırıcılık sebebiyle kaybolduğunu bildirdi. Hazlewood ülkede kısıtlama önlemlerinin kalkmasıyla dolandırıcıların yeni taktikler geliştirmesini bekliyor.

Hazlewood "İnsanların özellikle kişisel verilerini koruma konusunda ihtiyatlı davranmaları,herhangi bir şüpheli iletişimi Ulusal Dolandırıcılık İstihbarat Bürosu’na bildirmeleri her zamankinden daha önemli. Bu suçluları yakalamak için en iyi şansımız daha iyi bilgi paylaşımı. Sektörü, halkı ve müşterilerimizi korumak için yetkililerle birlikte çalışılması gerekiyor" dedi.

Sigorta sektöründe dijital satış heyecanı

 

ABD’li sigorta şirketi AXA’ya milyonlarca sterlin ödeyecek

 

Mutlu ölüm sigortası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)