BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta devi Zurich’e 750 milyon dolarlık tazminat davası----

Sigorta devi Zurich’e 750 milyon dolarlık tazminat davası

Sigorta devi Zurich’e 750 milyon dolarlık tazminat davası
24 Mayıs 2021 - 11:38 www.finansgundem.com

Amerikan perakende şirketi Burlington, Zurich Sigorta’nın ABD birimine tazminat davası açtı. Perakende şirketi Zurich Edge poliçesinde virüs kaynaklı kayıpların istisna olarak kabul edilemeyeceğini iddia ediyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan merkezli hazır giyim perakende şirketi Burlington, sigorta şirketi Zurich’e tazminat davası açtı. Burlington 750 milyon dolardan fazla kayba uğramasına karşın sigorta şirketinin kayıpları pandemi kaynaklı olarak göstererek poliçe kapsamı dışında tuttuğu suçlamasında bulunuyor.

Law 360’ın haberine göre, Burlington geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamada, Zurich’in Amerika biriminde Mart ayında 750 milyon dolarlık sigorta ödemesi talebinde bulunmalarının ardından taleplerinin karşılıksız kaldığını belirtiyor. Perakende şirketi sigorta şirketinin talebin poliçenin gerektirdiği şekilde düzgün bir şekilde araştırılması konusunda hiçbir sigorta eksperi göndermediğini söyledi.

Perakende şirketinden yapılan açıklamada, “Burlington’ın korona virüs pandemisine karşı bir bağışıklığı yoktu ve pek çok çalışanında Kovid-19 vakaları bildirildi” denildi.

Burlington ABD’nin 45 eyaletinde ve Porto Riko’da 780 mağazaya sahip dev bir perakende şirketi. Mağaza devi Salı günü yaptığı açıklamada, Zurich’in tüm risk poliçesi sahiplerine "daha geniş kapsama alanı ve daha fazla esneklik" vaat ettiği için pandemi kayıplarının karşılanması gerektiğini söyledi.

Burlington, Zurich Edge poliçe anlaşmasındaki virüs hakkında herhangi bir istisnadan bahsedilmediğini bu nedenle Zurich'in istisna konusunu öne sürerek şirketin kayıplarını sigorta kapsamından çıkaramayacağını belirtti. Perakende şirketi ayrıca Zurcih’in Edge poliçesi için yayınladığı “virüs silme poliçe değişikliği” yoluyla poliçenin virüs kaynaklı kayıpların poliçeden çıkarıldığı suçlamasında bulundu.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, dava dilekçesinde, hazır giyim perakendecisinin, geçen yıl ABD Hükümeti’nin kısıtlama emirleri nedeniyle mağazaları kapatmak zorunda kalmalarının ardından 750 milyon doların üzerinde zarara uğradıkları belirtildi. Şirket, kayıpların Zurich Edge'in tüm risk poliçesi kapsamında ele alınmasını ve jüri davasında tazminat istenilmesini talep ediyor.

Burlington, korona virüs mağazalarında fiziksel olarak bulunduğunu, virüsün günlerce bir mülkün yüzeyinde kalabileceğini ve hasara neden olduğunu iddia etti. Perakendeci, geçen yaz mağazalarının yeniden açılmasına izin verilmesinin ardından sosyal mesafeyi sağlama, temizlik ve dezenfeksiyon gibi birçok yeniden düzenlenmeden kaynaklı olarak çalışan kayıplarına ve fiziksel hasara yol açıldığını belirtti.

Taleplerin ardı arkası kesilmiyor

Zurich Sigorta, Zürih Edge poliçeleri kapsamında pandemi kaynaklı yüz milyonlarca dolarlık kayıpların karşılanmadığı iddiasıyla poliçe sahiplerinin davalarıyla karşı karşıya kaldı. Bu ayın başlarında, LA Fitness'ın sahibi, Washington Eyalet Mahkemesi’nde Zurich’in de dahil olduğu sigorta şirketlerine karşı pandemi kayıplarıyla ilgili toplamda 950 milyon doları bulan tazminat davası açmıştı.

Versace’nin sahibi Capri Holdings’ten Jimmy Choo ve Michael Kors Mart ayında içlerinde Zurich’in de bulunduğu sigortacılarına yaptıkları açıklamada şirketlerin kendilerine pandemi kayıpları için 1,2 milyar dolardan fazla borçları olduğunu açıkladı.

WSJ'den Vuhan Laboratuvarı ile ilgili bomba iddia

 

İngiltere'de aşı skandalı! Herkesi izliyorlar

 

ABD korkusu Zurich Sigorta’ya geri adım attırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)