BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta devi korsanlara 40 milyon fidye ödedi----

Sigorta devi korsanlara 40 milyon fidye ödedi

Sigorta devi korsanlara 40 milyon fidye ödedi
23 Mayıs 2021 - 10:38 www.finansgundem.com

ABD petrol şirketlerine yapılan siber saldırıların finans sektöründe de yaşandığı ortaya çıktı. Sigorta şirketi verileri kurtarmak için rekor miktarda fidye ödedi

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD'nin en büyük sigorta şirketlerinden biri olan CNA Financial’ın, mart ayında siber saldırıya uğradıktan sonra 40 milyon dolardan fazla fidye ödediği ortaya çıktı. Bloomberg News’in haberine göre, şirket saldırı ve bilgisayar korsanları hakkında FBI ve Hazine Bakanlığı'nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi ile bilgi paylaştı.

Sigorta şirketi sözcüsü Cara McCall, "CNA, bu konuyu ele alırken OFAC'ın 2020 fidye yazılımı kılavuzu da dahil olmak üzere tüm yasaları, düzenlemeleri ve yayınlanmış kılavuzları takip etti" dedi. CNA yetkilileri, siber saldırının arkasında Phoenix adlı grubun olduğuna inanıyor.

CNA'ya yapılan saldırının ifşası, Kolonyal Boru Hattı'nın Rusya merkezli siber adam DarkSide tarafından hacklenmesinden sadece haftalar sonra gerçekleşti . Bu bilgisayar korsanlığı ABD'deki en büyük petrol boru hattını kapattı ve Güneydoğu'da paniğe neden oldu. CEO Joseph Blount, Colonial'ın DarkSide'a 4.4 milyon dolarlık bir fidye ödediğini açıkladı. FBI uzun zamandır şirketlere fidye yazılımı tarafından vurulduklarında ödeme yapmamalarını tavsiye ediyor. Ancak şirketler kritik veriler kurtarmak için fidye ödemek zorunda kalıyor.

Sigortacı nasıl fidye yazılımın ilk kurbanı oldu?

Petrol hattına saldıran siber korsanlara 90 milyon dolar fidye

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)