BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSığınmacılar Viyana'ya yolunda----

Sığınmacılar Viyana'ya yolunda

Sığınmacılar Viyana'ya yolunda
14 Eylül 2015 - 22:34 www.finansgundem.com

Avusturya sınırında 2 gündür bekletilen ve Almanya'ya gitmek isteyen sığınmacılar, ulaşım sağlanmaması üzerine Viyana'ya doğru yürüyüşe geçti

Macaristan üzerinden gelen sığınmacıların "umut yolculuğu" sürüyor. Tren ve otoyolların trafiğe kapatılmasının ardından Macaristan'dan yürüyerek gelen sığınmacılar, Avusturya'nın Nickelsdorf kasabasındaki Hegyeshalom sınır kapasındaki kamplarda bekletilirken, sınırdaki kampta kalmak istemeyen yaklaşık bin 500 sığınmacı, kontrollerin artması üzerine Viyana'ya ulaşmak için yola çıktı.

AA'ya konuşan sığınmacılar, 2 gündür sınırdaki kampta otobüs beklediklerini ve ulaşım sağlanmaması üzerine yola çıktıklarını söyledi. Almanya'ya gitmek istediklerini belirten sığınmacılar, otobüs veya taksilerle Viyana'ya ulaşmaya çalışıyor. Kampta kalan bazı sığınmacılar çadırlarda kalırken, bazıları da yeterli yatak olmadığı için yerlerde yatıyor.

Kamplarda kalan bir çok sığınmacının hasta olduğu, bazı sığınmacıların ise Macaristan'da ailelerinin ve çocuklarını kaybettiğini aktarılıyor.

Sığınmacı akınını durdurmak için tren seferlerini iptal eden ve otoyolu trafiğe kapatan Avusturya, sınır güvenliğini artırmak için 2 bin 200 asker görevlendirmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)