BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSığınmacılar taşınacak----

Sığınmacılar taşınacak

Sığınmacılar taşınacak
29 Mayıs 2013 - 10:03 www.finansgundem.com

Reyhanlı’daki patlamanın ardından Suriye’den gelecek tehdit ve provokasyonlara karşı sığınmacılar yeni için adres bulundu

Hatay, Reyhanlı’da meydana gelen ve 52 kişinin hayatının kaybetmesine neden olan patlamanın ardından Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü’ndeki sığınmacılar için yeni bölgeler organize ediliyor. İlçe halkının da tepki gösterdiği Suriyeli sığınmacıların bölgede sıkıntı yaşamasıyla daha güvenli olan sınıra uzak Malatya seçildi.
Akşam gazetesinin haberine göre; Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nin arkasındaki Fatih ormanlık alanında kurulan 15 bin kişilik konteyner kent Reyhanlı’dan gelecek sığınmacılara tahsis edilecek. Hazırlıklar tüm hızıyla sürerken yaşanan patlama ve sığınmacılara yönelik bazı grupların bombalı eylem hazırlığında olması güvenlik önlemlerinin bir kat daha artırılmasına neden oldu.
Özellikle şehir merkezine uzak bir bölgede seçilen konteyner kentte barınan sığınmacılar buradan çıkamayacak. Konteyner kentin güvenliğini jandarma sağlayacak. Sığınmacılar konteyner kente yerleştirildikten sonra hiçbir şekilde dışarıya çıkışın olmaması için üst düzey güvenlik önlemleri alınacağı öğrenildi.
VALİ YAKIN TAKİPTE
Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan konteyner kentin büyük ölçüde yapımının tamamlandığı alt yapı çalışmalarının ardından Reyhanlı’daki sığınmacıların gruplar halinde buraya nakledileceği belirtildi. Çalışmaları bizzat takip eden Malatya Valisi Vasip Şahin geçen günlerde konteyner kente giderek incelemelerde bulundu. Vali Şahin’e Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp ve şantiye yetkilileri tarafından detaylı bilgi verildi.
Kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan konteyner kentin kapasitesi ihtiyaca göre ileriki dönemde artırılabilecek.
SINIRA UZAK DİYE
Konteyner kentin bu bölgede seçilmesinin sebebi daha güvenli olması. Konteyner kent tamamlandığında 15 bin Suriyeli sığınmacının barınmasına olanak sağlanacak. İlk etapta 2 bin konteyner yer alacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)