BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSigaradan daha zararlı çıktı----

Sigaradan daha zararlı çıktı

Sigaradan daha zararlı çıktı
27 Ağustos 2013 - 08:51 www.finansgundem.com

Binlerce kişi satın aldı almıştı ama...

Fransa Tüketim Ulusal Enstitüsü'nün incelemesine göre elektronik sigara da kansere neden olabilecek maddeler içeriyor. Enstitü, kısaca e-sigara olarak bilinen ürünlerin de, iddia edilenin aksine, kansere neden olabilecek maddeler içerdiğini bildirdi.
Fransa'da kullanılan on değişik elektronik sigara üzerinde yapılan incelemlerde, "Kaydadeğer oranda kanserojen maddeye rastlandığı" açıklandı. Enstitüye göre bu maddeler arasında çeşitli toksik moleküller de yer alıyor.
Dahası, bu toksik maddelerin varlığı ürün etiketlerinde belirtilmiyor. İnceleme, elektronik sigaralardaki oranının kimi zaman klasik sigaradakilerden yüksek olduğunu da ortaya çıkardı.
Dünya Sağlık Örgütü elektronik sigaranın zararları konusunda uyarıda bulunmuş, potansiyel risklerle ilgili incelemeler tamamlanmadan önce tüketicilere kullanmamaları tavsiyesinde bulunmuştu. Fransa'da yaklaşık 1 milyon kişinin düzenli olarak elektronik sigara kullandığı tahmin ediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)