BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSigara ve içki zammı için enflasyon rakamları bekleniyor----

Sigara ve içki zammı için enflasyon rakamları bekleniyor

Sigara ve içki zammı için enflasyon rakamları bekleniyor
03 Temmuz 2019 - 08:39 www.finansgundem.com

Bugün açıklanacak olan haziran ayı enflasyonu ile ilk 6 aylık enflasyon da belli olacak. Sigara ve içkide vergiler bu orana göre belirleniyor.

Haziran ayı ayı enflasyonu bugün açıklanıyor. Enflasyon farkının uygulanmaması yönünde bir karar çıkmazsa sigara ve içkinin vergisi artacak.  

ÜFE'ye göre belirlenen sigara vergisinin tahminlere göre 4 kuruş civarında artması bekleniyor. Yılın başında sigara üzerinden alınan nispi vergi oranı yüzde 67'ye yükseltildiği için çarpan etkisi 9 kata kadar çıkıyor. Bunun için de 4 kuruşluk bir vergi artışının fiyata yansımasının 39 kuruşu bulması bekleniyor.  

Sigaradan alınan vergiler temmuz ayında açıklanan ilk altı aylık enflasyon gerçekleşmesine göre belirleniyor. Enflasyonu artırdığı gerekçesiyle geçtiğimiz yıllarda bazı dönemlerde vergi artışı yapılmamıştı. Ancak henüz enflasyonun sigara ve içkiden alınan vergilere yansıtılmamasına yönelik bir karar çıkmadı.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)