BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSigara kafada bitiyor!----

Sigara kafada bitiyor!

Sigara kafada bitiyor!
02 Ocak 2022 - 12:46 www.finansgundem.com

Türk uzmanların geliştirdiği "Life Kivi" yöntemi ile sigara alışkanlığından herhangi bir ilaç kullanmadan, sadece belli psikoloji terapileri ile kurtulmak mümkün hale geliyor.

Türk uzmanlar, nikotin alışkanlığından kurtulmak için yeni bir yöntem geliştirdi. "Life Kivi" adı verilen yöntem sayesinde sigara tiryakileri sadece zihin terapileri ile nikotin alışkanlığından kurtulabilecek.

CNN Türk'te yer verilen habere göre, Life Kivi yöntemi ile içerisindeki zehirli, kanserojen ve toksik madde sayısı 4800'ü aşan sigaradan kurtulmak mümkün olabilecek.

NÖROPSİKOLOJİK YÖNTEM BÜYÜK ORANDA BAŞARI SAĞLIYOR

Sigarayı bırakmak için, bireylerin izlemesi gereken çeşitli yolların bulunduğu biliniyor. Başlangıçta psikolojik bir kararlılık gerektiren sigara bırakma sürecinde yapılan araştırmalar sonucu en etkili yöntemin nöropsikolojik yöntem olduğu bildiriliyor.

Büyük oranda başarı sağlayan ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılan, kanıta dayalı psikoterapi, bazı düşünce ve davranış kalıplarının kişinin uyumunu bozduğu temeline dayanıyor. Bu yöntem ile söz konusu düşünce ve davranış kalıplarını fark etmek ve bunları değiştirecek teknikler öğretmek tedavinin temel hedefleri arasında yer alıyor.

WhatsApp'a yeni özellik: Üç mavi tik

 

Colorado tarihinin en büyük yangını kar yağışıyla söndü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.02 Ocak 2022 13:53

    SİGARAYI BIRAKMANIN YOLU BEYNİMİZİ ZARARLI OLDUĞUNA İNANDIRMAKTAN GEÇİYOR SİGARA BANA ZARAR VERİYOR ÖKSÜRTÜYOR İŞİME ENGEL OLUYOR GEÇİM ZORLUĞU CEKMEME NEDEN OLUYOR ONA VERECEĞİM PARAYLA BOL BOL MEYVE YİYEREK GENÇ/DİNÇ KALMALIYIM DİYEBİLEN KİŞİ SİGARAYI BIRAKIR/BIRAKTIRIR