BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSigara firmalarına kötü haber----

Sigara firmalarına kötü haber

Sigara firmalarına kötü haber
30 Eylül 2015 - 21:38 www.finansgundem.com

Kanada’da sigara üreticisi firmalarla, onlara karşı dava açan gruplar arasında yeni bir hukuki aşama kaydedildi

Kanada'nın Quebec Eyaleti Temyiz Mahkemesi, sigara üreticisi firmalara karşı açılan milyarlarca dolarlık tazminat davalarında eyalet hükümetlerinin anayasal hakka sahip olduklarına hükmetti.

Mahkemenin üç hakim, ülkede sigara üreten Imperial Tobacco, JTI-Macdonald and Rothmans ve Benson & Hedges firmalarının, aleyhlerine açılan 60 milyar dolarlık tazminat davası nedeniyle 2014 yılında Quebec Yüksek Mahkemesine yaptıkları temyizin, Hakim Robert Mongeon tarafından reddedildiğine işaret etti.

Hakimler, sigaranın insan sağlığına olumsuz etkilerinin, devletleri daha fazla sağlık yatırımı ve harcaması yapmaya zorladığını belirttikleri kararlarında, ‘’Quebec Eyalet Hükümeti, sigara firmalarından, sigaranın zararları nedeniyle artan sağlık harcamalarının karşılanmasını talep etmede anayasal hakka sahiptir’’ dedi.

Yaptıkları üretimleri, devletin belirlediği kurallara göre gerçekleştirdiklerini belirten sigara üreticisi firmalar da ödedikleri yüksek miktarlardaki vergilerin, sağlık dahil başka yatırımları da finanse ettiğini savunuyorlar. 

Temyiz Mahkemesinin son kararı, Kanada’da 2009'da üç büyük sigara üreticisi firma aleyhine açılan ve halen devam eden 60 milyar dolarlık tazminat davasında mağdurlar lehine ilerleme olarak yorumlanıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)