BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSiemens Energy, İtalya'dan 1 milyar euroluk sipariş aldı----

Siemens Energy, İtalya'dan 1 milyar euroluk sipariş aldı

Siemens Energy, İtalya'dan 1 milyar euroluk sipariş aldı
28 Mart 2023 - 15:30 www.finansgundem.com

Almanya merkezli Siemens Energy, Sardinya ve Sicilya adalarını İtalya anakarasına bağlayan 970 kilometrelik enerji hattı için iletim teknolojisi sağlamak üzere 1 milyar euroluk sipariş aldığını bildirdi.

Siemens Energy'den yapılan açıklamada, Siemens Energy'in İtalyan FATA şirketiyle oluşturduğu konsorsiyumun deniz altı kablolarıyla İtalya anakarasını Sicilya'ya ve oradan da Sardinya'ya bağlayacak enerji hattı için dört konvertör merkezi tedarik edeceği belirtildi.

Projeyle aynı zamanda yenilenebilir enerjinin daha verimli kullanılması, elektrik şebekelerinin istikrarını artırılması ve karbon emisyonları azaltmak için adada kömürle çalışan elektrik santrallerinin kapatılması amaçlanıyor.

Alman şirketi Siemens, konvertör merkezlerinin ana bileşenlerini üretecek. İtalyan FATA'da inşaat işleri, elektromekanik kurulum, ek tesislerin inşaatı ve devreye alma öncesi destekten sorumlu olacak. Konvertör merkezlerinin 2028 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Siemens'ten deprem bölgesine 1 milyon euro

 

Siemens'ten 3 milyar euroluk anlaşma

 

Siemens konsorsiyumundan 4 milyar euroluk sözleşme

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)