BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞiddetli yağmur dereleri taşırdı, 100 kovan arı telef oldu----

Şiddetli yağmur dereleri taşırdı, 100 kovan arı telef oldu

Şiddetli yağmur dereleri taşırdı, 100 kovan arı telef oldu
13 Haziran 2022 - 03:30 www.finansgundem.com

Uşak'ın Banaz ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle dereler taştı. Arıcılardan Mustafa Şan, kovanların büyük bölümünün suya kapıldığını belirterek, "Kurtarabildiğimizi kurtardık ama tahminlerimize göre en az 100 kovan arımız telef oldu" dedi.

Uşak'ın Banaz ilçesinde etkili olan yağmur nedeniyle Büyükoturak köyü mevkiindeki Kozviran ve Kocakova derelerinde taşkın meydana geldi.

Bölgedeki Mustafa Şan, Mustafa Soyyiğit, Serhat Soyyiğit ve Şener Soyyiğit'e ait 250 kovan, dereden taşan suda zarar gördü.

Suyun içerisinde kalan ve sürüklenen kovanlardaki arıların birçoğu ise telef oldu.

"En az 100 kovan arımız telef oldu"

Aydın'ın Kuşadası ilçesinden yaklaşık 6 yıldır arılarını bölgeye getirdiğini söyleyen Mustafa Şan, bugüne kadar böyle bir olayla karşılaşmadıklarını söyledi.

Barakada oturdukları sırada bir anda yağmurun başladığını anlatan Şan, "Dışarıya arılarımızı bakmaya çıktığımızda kovanlarımızı suyun içinde gördük. Hemen muhtarı aradık. O bize kepçe ve traktör gönderdi. Biz de suyun önünü kesmeye çalıştık. Ama çok kuvvetli su geldiği için kovanlarımızı götürdü" dedi.

Bölgede 250 arı kovanı bulunduğunu belirten Şan, "Kurtarabildiğimizi kurtardık ama tahminlerimize göre en az 100 kovan arımız telef oldu. Kalan arılar da ne kadar zarar gördü bilmiyoruz" diye konuştu.

Konya'dan Ankara'ya vakumlu araç takviyesi

 

Hatay için şiddetli yağış uyarısı

 

Ankara'da okullar tatil!

 

AFAD: Ankara'daki sel dolayısıyla 774 ihbar ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)