BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞiddetli yağış ve fırtına Ege'yi vurdu----

Şiddetli yağış ve fırtına Ege'yi vurdu

Şiddetli yağış ve fırtına Ege'yi vurdu
10 Ağustos 2020 - 06:16 www.finansgundem.com

Selin sürüklediği molozlar Manisa'da yol kapadı. İzmir'de bir binanın çatısına yıldırım isabet etti. Bodrum'da ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangın, orman işçilerinin müdahalesiyle söndürüldü

Meteoroloji'nin yaptığı şiddetli yağış uyarısının ardından Manisa, Bodrum ve İzmir'de yağış ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. 

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, akşam saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle dereler taşarken, birçok mahalleye ulaşım sağlanamadı. Moloz yığınıyla dolan yollar, belediye ekiplerince temizlendi.

Alaşehir ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Alaşehir- Salihli ilçesi arasında ulaşımı sağlayan Eski İzmir Yolu üzerinde bulunan Alhan, Kurudere ve Horzum Sazdere derelerinin şiddetli sağanak nedeniyle taşması sonucu Kavaklıdere, Alhan, Şahyar, Kurudere ve Horzum Sazdere mahalleleri yolları ulaşıma kapandı. Kapanan bazı yollar,  Alaşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları sonucunda yaklaşık bir buçuk saat sonra tekrar ulaşıma açıldı. Yolların açılması için yapılan çalışmalara katılan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Derelerin taşması sonucu, ortaya çıkan molozlar ve yollardaki yarılmalar nedeniyle Kavaklıdere, Şahyar, Kurudere, Horzum Sazdere mahallelerimizin yolları ulaşıma kapandı. Yolların kapandığı ihbarını alır almaz, belediye ekiplerimizle çalışmalara başladık" dedi.

Bodrum'da kuvvetli yağış ve rüzgar etkili oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangın, orman işçilerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Kuvvetli yağış ve rüzgar, ilçede yaşamı olumsuz yönde etkilerken, Güvercinlik Mahallesi'nde ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı.Haber verilmesi üzerine bölgeye, Güvercinlik Orman İşletme Şefliğine bağlı arazözler sevk edildi. Orman işçilerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alınan yangında soğutma çalışması başlatıldı.Öte yandan Yalıçiftlik, Konacık, Yalıkavak, Gümüşlük ve Gündoğan mahallelerinde sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Zaman zaman elektrik kesintisinin de yaşandığı ilçede, belediye ve emniyet personeli sıkıntı yaşanabilecek noktalarda devriye gezdi.İlçede etkili olan kuvvetli yağış ve rüzgar, vatandaşların cep telefonuyla da görüntülendi.

BİNANIN ÇATI KATINA YILDIRIM

İzmir'in Beydağ ilçesinde, 3 katlı bir binanın çatısına yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada hasar oluştu.

Olay, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi Özlem Sokak'ta meydana geldi.  Olumsuz hava şartları nedeniyle 3 katlı bir binanın çatı katına yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu yangın çıkarken, olayda ölen ya da yaralananın olmadı. Öte yandan, yangını gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen ekipler, yangına müdahalede bulundu. Yapılan çalışmalar sonucunda, yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)