BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Şiddet yasası' TBMM'den geçti----

'Şiddet yasası' TBMM'den geçti

'Şiddet yasası' TBMM'den geçti
12 Mayıs 2022 - 22:10 www.finansgundem.com

Sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçti

Kadına ve sağlık çalışanlarına karşı şiddeti önlemesi amacıyla hazırlanan yasa teklifi, Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

Bugün Meclis Genel Kurulu'nun gündemine gelen yasa teklifi, milletvekillerinin çoğunluk oyuyla kabul edildi. Yasa kapsamında sağlık çalışanlarını kasten yaralayanların tutuklu yargılanmasının önü açılacak.

Ayrıca kılık kıyafetle iyi hal indirimi kaldırılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Meclis'ten geçen yeni sağlık yasası hakkında sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. Koca, "Sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan, sağlıkta kamu hizmetini engelleme suçunu ise daha ağır cezaya çarptıran kanun maddesi Meclis'te kabul edildi. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaşımlarının devamında ise şu ifadelere yer verdi: "Sağlık çalışanlarına açılan ve yaygın şekilde haksızlıklara neden olan MALPRAKTİS davalarında, kasıt olmadığı sürece tazminatı devletin üstlenmesini sağlayan kanun maddesi Meclis'te kabul edildi. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun. Devam eden Malpraktis davaları, yeni kanuni düzenleme kapsamında ele alınacak. Bu davalarda da, sağlık çalışanına ait bir kasıt olmadığı sürece tazminatı devlet üstlenecek.

Sağlıkta kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan düzenleme, bunun yanı sıra, failin ceza indirimi amacıyla duruşmada kılık kıyafetine özen göstermesi, takım elbise giymesi, kravat takması gibi şekli tutum ve davranışlarını iyi hal indirim nedeni sayılmayacak."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)