BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSibirya'da sıcaklıklar Haziran'da rekor kırdı----

Sibirya'da sıcaklıklar Haziran'da rekor kırdı

Sibirya'da sıcaklıklar Haziran'da rekor kırdı
07 Temmuz 2020 - 12:41 www.finansgundem.com

AB verilerine göre, Sibirya'nın kutup dairesi içinde kalan bölümünde ortalama sıcaklık Haziran'da görülen en yüksek seviyeye çıktı. Bunun, geçen sene görülen rekor sıcaklığa eş değer olduğu belirtildi.

Sibirya'nın kutup dairesi içinde kalan bölümünde ortalama sıcaklık, AB verilerine göre Haziran ayında görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Avrupa Birliği'nin (AB) dünya gözlem programı Copernicus tarafından yapılan açıklamada geçen ayki küresel sıcaklıkların 2019'da kaydedilen rekor ile aynı seviyede olduğu ve Sibirya'da "olağanüstü sıcaklık" kaydedildiği belirtildi.

Verilere göre, bölgedeki sıcaklıklar ortalamanın 5 derece üzerinde yer alırken, bundan önceki en sıcak Haziran aylarının kaydedildiği 2018 ve 2019'daki seviyelerin de en az 1 derece üzerindeydi.
Dünya Meteoroloji Örgütü de Sibirya'da 38 dereceden yüksek bir sıcaklık kaydedilip kaydedilmediğini doğrulamaya çalışıyor. Teyit edilmesi halinde Kuzey Kutup Dairesi'nde şu ana kadarki en
yüksek sıcaklığa erişilmiş olacak.

Copernicus İklim Değişikliği Servisi Direktörü Carlo Buontempo, "Endişe verici olan kutup dairesinin dünyanın geri kalanından daha hızlı ısınması" dedi.

Olağanüstü sıcaklıklar, Haziran ortasından bu yana artan orman yangınlarını körükleyerek bölgenin geniş boreal ormanları ve tundrası boyunca yüzey nemini tüketti.

Rus ormancılık kurumu, 6 Temmuz itibariyle 140,000 hektardan geniş alanı kaplayan 246 orman yangını gerçekleştiğini ve yedi bölgede acil durum ilan edildiğini açıkladı.

Copernicus, yangınların sayısının geçen yıl Haziran'da bölgede gözlenen sayıları aştığını bildirdi.
Copernicus kıdemli bilim adamı Mark Parrington, "Daha yüksek sıcaklıklar ve daha kuru yüzey koşulları, bu yangınların bu kadar geniş bir alana yayılması uzun süre devam etmesi için
ideal koşulları sağlıyor" dedi.

AB, bölgedeki orman yangınlarının neden olduğu karbondioksit emisyonlarının geçtiğimiz ay 59 megaton olarak tahmin edildiğini belirtti. Geçen yıl aynı dönemdeki emisyon 53 megatondu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)