BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSibirya’da 18.000 yıllık donmuş köpek Bulundu----

Sibirya’da 18.000 yıllık donmuş köpek Bulundu

Sibirya’da 18.000 yıllık donmuş köpek Bulundu
29 Kasım 2019 - 12:08 www.finansgundem.com

Sibirya’da buzun içinde donmuş bulunan 18.000 yıllık bir köpek yavrusuna yapılan DNA testi, hayvanın köpek mi kurt mu olduğunu tanımlayamadı

18.000 yıllık bu köpeğin süt dişleri sapasağlam duruyor. C: Sergey Fedorov İsveç’teki araştırmacılar, geçtiğimiz yıl yaz aylarında Sibirya’nın donmuş topraklarında antik bir köpeğin inanılmaz fotoğraflarını paylaştı.

Köpek üzerindeki araştırmalardan sonra, tüm dişleriyle birlikte şaşırtıcı derecede iyi korunmuş bu hayvanın, bir köpek mi yoksa kurt mu olduğundan emin olamadılar. Bunun nedeni hayvanın muhtemelen köpeklerin evcilleştiği döneme ait olmasıydı.

18.000 yıllık köpeğe yapılan DNA testleri, bunun kurt mu yoksa köpek mi olduğunu tanımlayamadı. Süt dişleri bile sağlam bir şekilde günümüze ulaşan bu erkek köpek, öldüğünde en fazla iki aylıktı.

Yapılan DNA testleri bunun bir köpek mi yoksa bir kurt mu olduğunu belirleyemedi. Araştırmacılar, genellikle ilk DNA testlerinin hayvanın bir kurt mu yoksa bir köpek mi olduğunu açıkça gösterdiğini söylüyor. Yavru köpeğin ölümünün nedeni henüz belirlenemedi.

Love Dalén ve meslektaşı Dave Stanton, bunun onaylanmış en eski köpek olabileceğine inanıyor. Eğer bu doğru çıkarsa, kurtların ne zaman evcilleştirildiği hakkında bize bilgi vermek için çok değerli olabilir.

Donmuş olarak bulunan bu köpeğe Dogor ismi verildi

Araştırmacılar bu köpeğe, Yakutça arkadaş anlamına gelen Dogor ismini verdi. Bu isim aynı zamanda İngilizce “Dog or?”, yani “köpek ya da?” anlamına geliyor.

Söz konusu köpek binlerce yıllık olmasına ve açık bir göğüs kafesine sahip olmasına rağmen, araştırmacılar köpeğin sanki yakın zamanda ölmüş gibi gözüktüğünü söylüyor.

“Onu temizlenmeden önce bile inanılmaz derecede iyi korunmuş durumdaydı. Bulduğumuzda kaç yaşında olduğunu bilmiyorduk. Donmuş toprakta bulunduğunu söylediler, ancak orada sadece birkaç yüz yaşında, hatta birkaç on yıl içinde donmuş şeyler oluyor.”



“Heyecanlandık ama radyokarbon tarihleri çıkana kadar şüpheyle yaklaştık. Açıkçası, sonuçların 18.000 yıl çıktığı zaman her şey değişti. Bu sonucu almamız çok şaşırtıcıydı. 18.000 yıl öncesi, hem kurtlarla hem de köpeklerle genetik olarak pek çok şey olduğunu düşündüğümüz ilginç bir dönem.”

“Bu hayvanı modern bir kurttan, Buz Devri kurtundan veya bir köpekten ayıramıyoruz. Bunu söylemenin zor olmasının nedeni, bunun genetik olarak farklılaşma zamanında yaşamış olması. Bu yüzden çok erken modern bir kurt veya çok erken bir köpek ya da geç dönem Pleistosen kurdu olabilir.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)