BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSiber saldırılar güvenlik uzmanlarını zorladı----

Siber saldırılar güvenlik uzmanlarını zorladı

Siber saldırılar güvenlik uzmanlarını zorladı
07 Eylül 2020 - 15:12 www.finansgundem.com

Siber güvenlik uzmanları, pandemi döneminde artan siber saldırılarda eleman sıkıntısı çekiyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi sürecinde evden çalışma uygulamalarındaki artış, siber güvenlik uzmanlarının yükünü arttırdı. Uzmanlar çalışanların yalnızca uzaktan çalışabilmesini değil, bunu güvenli bir şekilde yapabilmelerini de sağlamak için çalışıyor. Bu hızlı geçiş, pandemi öncesinde de çalışanların azlığından muzdarip olan bu sektör için oldukça zorlu bir süreç başlattı.

Sertifikalı siber güvenlik çalışanlarının en büyük meslek birliği (ISC)2’nun yaptığı ankete göre, siber güvenlik çalışanları, diğer bilgi işlem görevlerine destek vermeleri amacıyla, olağan güvenlik görevlerinin bazılarından geri çekildi. 256 siber güvenlik uzmanının katıldığı ankette, neredeyse çalışanların yarısının görevlerinin değiştirildiği ve dörtte birinin siber güvenlik tehditlerinin evden çalışma uygulamalarıyla arttığını söyledi. Bir başka siber güvenlik grubu Information Systems Security Association’dan gelen verilerse, pandemi sürecinde siber saldırılarda %63 oranında artış görüldüğünü ortaya koydu. Araştırmanın sonucunda pandeminin “hackerlar ve çevirimiçi dolandırıcılar için bulunmaz fırsat” olduğu söylendi.

(ISC)2 CEO’su David Shearer, “sayıca bizden üstünler. Kötü işler yapan insanlar pandemi öncesinde de siber güvenlik çalışanlarından sayıca fazlaydı” dedi. “Pandemi zaten zorlu bir durumu körükledi… Giderek daha fazla bağımlı olmaya başladığımız bu teknoloji büyük bir hızla yükseliyor.”

Grup 2019 yılının sonlarında siber güvenlik alanında çalışan 2,8 milyon profesyonele ek olarak, kurumların doğru bir şekilde güvenliğini sağlamak ve açığı kapatmak için dört milyon eğitimli çalışana daha ihtiyaç olduğunu açıkladı. Bu rakam ABD’deki talebi karşılamak için ihtiyaç duyulan yarım milyon çalışanı da kapsıyor. ISSA tarafından yapılan bir başka anket çalışması da kurumların %70’inin çalışan eksikliğinden etkilendiğini ve katılımcıların %45’inin siber güvenlik alanında eğitimin azlığının ve bunun etkilerinin son yıllarda daha da fazla hissedilmeye başlandığını söylediğini ortaya koydu.

Shearer vasıflı çalışan açığını kapatmak için gençleri yaşlanan işgücüne dahil etmek gerektiğini ve siber güvenlik çalışanlarında çeşitliliği güvence altına alma zorunluluğunu vurguladı. “Çeşitlilik bu işin önemli bir bölümü, kadınlar önceleri yeterince yer almazken bu durum şimdilerde düzeliyor. Aynı zamanda ABD’de temsil edilmeyen diğer azınlık gruplarına da bakmalı ve onları da aramıza dahil etmeliyiz çünkü siber güvenlik alanına ilgi duyan herkese ihtiyacımız var” dedi. “İnsanlar emekliye ayrılmaya başlarken, siber güvenlik alanındaki çalışan sayısının azlığı daha da kötüye gidecek.”

Bu alanda iş imkanları da oldukça iyi getiri sağlayabiliyor. (ISC)2’nin Kuzey Amerika’da tespit ettiği ortalama maaş yılda 90,000 dolar ve siber güvenlik sertifikası olan çalışanlar çok daha fazla kazanabiliyor.

Pandemi döneminde işe alım

Massachusetts merkezli, 750 kişinin çalıştığı siber güvenlik şirketi Veracode, şimdilerde birçok pozisyon için ilan verdi. Şirketin kurucusu Chris Wysopal, korona virüsün yalnızca kendi şirketlerinde değil, birçok müşterisi için de değişimi hızlandırdığını söyledi. “Şirketler halihazırda giderek artan uzaktan çalışan işgücüne adapte olmaya çalışıyordu ancak şimdilerde tüm şirketler uzaktan çalışma sistemine geçti. Aniden ‘tüm bilgisayarları nasıl koruma altına alabilirim? Tüm çalışanlar nasıl ihtiyaçları olan sistemlere erişim sağlayabilir?’ gibi sorularla baş etmek zorunda kaldık” dedi. “Pandemi gerçekten her şeyi değiştirdi ve bunu hızla yaptı. Siber güvenlik çalışanları da bu değişimin düzgün bir şekilde işlediğinden emin olmak için mücadele verdi.”

Wysopal, işe alımlar geçtiğimiz aylarda daha da kolaylaştı dedi. Bu da eğitimli eleman eksikliği çeken sektör için iyiye işaret. Pandemi ekonominin tüm sektörlerinde evden çalışma sistemine geçişi hızlandırırken, evden çalışan adaylar oldukça çekici hale geldi.

Wysopal “artık çalıştığınız yerde olmanıza gerek yok. Utah dışından birini işe aldık, bence siber güvenlik alanında insanlar evden çalışmayı tercih ediyor. Eğer insanların bunu yapmasına izin verirsek, onları işe almamız kolaylaşır” dedi.

Dünya teknolojiye giderek daha bağımlı bir hale gelirken, Shearer kurumların korona virüsün getirdiği değişimlerden ders alacağından ve geleceği buna yönelik planlayacağından ümitli.

Shearer, “pandemi ve siber arasında oldukça fazla benzerlik var. Örneğin ikisi de bir tür virüs ve kötü bir şey. İnsanları ve hayatlarını etkiliyor” dedi.

ABD siber saldırıda çalınan 29 milyonun peşinde

 

Siber saldırı! 8 milyon şifre çalındı

 

15 milyonluk siber vurgun ! 1 milyon dolar Türkiye'de

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)