BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSiber saldırı ABD doğu yakasını felç etti----

Siber saldırı ABD doğu yakasını felç etti

Siber saldırı ABD doğu yakasını felç etti
09 Mayıs 2021 - 09:03 www.finansgundem.com

ABD'nin doğu yakasındaki petrol boru hattının yüzde 45'ini taşıyan Colonial boru hattına siber saldırı düzenlendi. Dev boru hattı kapatılırken yetkililer olayla ilgili inceleme başlattı

ABD’de siber saldırı şoku yaşanıyor. Ülkenin doğu yakasındaki doğalgaz ihtiyacının yüzde 45’ini taşıyan Colonial Pipeline isimli boru hattına önceki gece siber saldırı düzenlendi.

Washington Post gazetesinin ortaya çıkardığı siber saldırı sonrasında ABD’nin en büyük boru hatlarından biri olan Colonial boru hattı kapatıldı. Ülkedeki 14 güney ve doğu eyalete kadar uzanan boru hattının networküne düzenlenen saldırı sonrasında yetkililer, “Bir saldırıya uğradık ve olayı çözmeye çalışıyoruz. Şu an önceliğimiz güvenlik” açıklamasını yaptı.

Benzin, dizel ve jet yakıtı taşıyan boru hattının her gün 100 milyon galon akaryakıt taşıdığı ve havalimanlarının en önemli ulaşım noktası olduğu kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, siber saldırıyı düzenleyenlerin fidye yazılım ile saldırdığı kaydedildi. Siber saldırganların bu sorunu çözmek için fidye istediği de duyuruldu.

BIDEN’IN AÇIKLAMASINDAN SONRA GELDİ
ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin 100 günlük planı kapsamında ülkenin önemli kurum ve kuruluşlarını siber güvenlik tehditlerinden koruyacağını açıklamasının ardından böyle bir saldırı gelmesi dikkat çekti.

Son dönemde bu tür saldırıların arttığı ABD’nin Florida eyaletinde Şubat ayında bir su arıtma tesisi saldırıya uğramış ve SolarWinds IT isimli Teksas merkezli şirket de Rus hackerların saldırısına maruz kalmıştı. Bu saldırı sonrasında Biden yönetimi Rusya’ya karşı yaptırımı gündemine almıştı.

Siber ataklar finansal sistemi tehdit ediyor

Biden'ın 'siber güvenlik' ekibi şekilleniyor

ABD'nin 'siber operasyonu' ortaya çıktı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)