BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriSiber Pazartesi’nin kazananı ‘Şimdi al, sonra öde’----

Siber Pazartesi’nin kazananı ‘Şimdi al, sonra öde’

Siber Pazartesi’nin kazananı ‘Şimdi al, sonra öde’
29 Kasım 2022 - 15:07 www.finansgundem.com

ABD’de yılbaşı alışveriş sezonunun şu ana kadarki en büyük kazananı ‘Şimdi al, sonra öde’ ödeme sistemi oluyor. Sistem sayesinde online alışverişte yeni rekorlar kırılması bekleniyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yılbaşı alışveriş sezonu açıldı. ABD’de 'Muhteşem Cuma’nın ardından Siber Pazartesi’de de indirimlerden faydalanan tüketiciler, ‘şimdi al, sonra öde’ ödeme sistemiyle alışveriş sezonunun daha hareketli geçmesini sağladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, veriler, tüketicilerin bir faturayı belli bir zaman içinde ödemesine olanak tanıyan ‘şimdi al, sonra öde’ ödeme trendinin siparişlerdeki artışta büyük katkısı olduğunu gösteriyor.

Şimdi al, sonra öde

MarketWatch’tan Ciara Linnane’in haberine göre, şimdiye kadar, perakendeciler ve analistler tatil sezonunun sağlam bir başlangıç ​​yaptığını söylüyor. Perakendeciler için çok önemli olan yılbaşı alışveriş sezonu şimdiye kadar sürpriz bir kazanan çıkarmış gözüküyor: ‘Şimdi satın al, sonra öde’. ‘Buy now, pay later’ (BNPL) olarak da bilinen trend, tüketicilerin bir faturayı zaman içinde ödemesine olanak tanıyan ödeme trendi olarak oldukça sık kullanılıyor.

Adobe verilerine göre, BNPL kullanılarak verilen siparişlerin 27 Kasım haftasında bir önceki haftaya göre yüzde 68 oranında arttığı gözleniyor. Veriler, BNPL'den elde edilen toplam gelirin aynı zaman diliminde yüzde 72 arttığını da gösteriyor.

Daha çok düşük fiyatlı ürünlerde kullanılıyor

Şükran Günü sonrası yaşanan alışveriş bolluğu öncesinde, alışveriş yapanların yüzde 37'sinin tatil harcamalarını karşılamak için BNPL kullanmayı planladığını ortaya koyan bir anket yayınlayan Deloitte, BNPL kullanımında büyük bir artış olacağını tahmin ediyordu. RetailDive.com tarafından aktarılan Salesforce verileri de, alışveriş yapanların BNPL'yi pahalı ürünler yerine daha çok düşük fiyatlı ürünlerde kullandığını ortaya koyuyor. Veriler, bir BNPL işleminin ortalama değerinin Şükran Günü'nde yüzde 6 oranında düştüğünü gösteriyor; bu da enflasyonun davranışları nasıl etkilediğinin bir işareti olarak kabul ediliyor.

BNPL hizmetleri, çeşitli seçenekler ve ödeme dönemleri ile birlikte geliyor. Bazıları tüketicilerin ödemeleri faizsiz parçalara ayırmasına izin verirken bazı şirketler ise basit faiz talep ediyor. ABD’de, Affirm Holdings, PayPal Holdings ve Block şirketleri tüketicilerin satın alma işlemlerini bölmelerine izin veren araçlar sunuyor.

Online satışlarda ‘elektronik’ ana itici güç

Adobe verilerine göre, online satışların bir önceki yıla göre yüzde 2,3 artışla ilk kez 9 milyar doları aşmasıyla tatil sezonu sağlam bir başlangıç ​​yapmış gibi görünüyor.

Perakendecilerin web sitelerindeki satışları izleyen Adobe'ye göre, 2022 yılı Ekim ayı online satışlarında günde ortalama yüzde 221 artışla elektronik, satışlardaki artışın ana itici gücü oluyor. Akıllı ev ürünleri yüzde 271, ses ekipmanları ise yüzde 230 oranında artışla elektroniği izliyor. Oyuncaklar yüzde 285 artışla güçlü bir kategori olmaya devam ederken, egzersiz ekipmanı satışlarında da yüzde 218’lik bir artış gözleniyor.

Siber Pazartesi satışlarında artış beklentisi

Adobe, Siber Pazartesi satışlarının yüzde 5,1 oranında artarak 11,2 milyar dolara ulaşmasını bekliyor. Veri şirketi, Cyber Week’te (Siber Haftası) geçen yıla göre yüzde 2,8 artışla 34,8 milyar dolarlık online alışveriş gerçekleşmesini bekliyor. Bu, Kasım-Aralık tatil sezonunun tamamında yüzde 16,3'lük bir paya karşılık geliyor.

Almanya'da 'Black Friday' perakendecileri güldürmedi

 

ABD'de Black Friday’de online satışlar rekor kırdı!

 

Tüketiciler, Black Friday kampanyalarına güven duymuyor

 

Black Friday öncesi gözler tüketici hisselerinde

 

Küresel yatırımcılar için 3 ‘şükran’ sebebi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)