BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSiber ataklar finansal sistemi tehdit ediyor----

Siber ataklar finansal sistemi tehdit ediyor

Siber ataklar finansal sistemi tehdit ediyor
13 Nisan 2021 - 10:29 www.finansgundem.com

Fed başkanı, siber saldırıların küresel finansal sistem için bir numaralı tehdit olduğunu söylüyor

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Federal Rezerv Başkanı (Fed) Jerome Powell'a göre, siber saldırılar şu anda küresel finans sistemi için en önemli risk, hatta 2008 mali krizine yol açan borç verme ve likidite risklerinden bile daha büyük bir risk.

CNN business haberine göre dünyanın önde gelen bankacılık yetkilileri, siber korsanlık tehdidinin hükümetin en yüksek kademelerinde nasıl en önemli endişe haline geldiğinin altını çiziyor. Pazar günü CBS’nin ‘’ 60 Dakika ‘’ programında yayınlanan bir röportajda Powell, dünyanın “Büyük Durgunluk” günlerinden bu yana önemli ölçüde değiştiğini söyledi.

Powell, CBS'ye verdiği demeçte, " Gözümüzü ayırmamamız gereken en önemli konulardan birinin siber risk olduğunu söyleyebilirim" diyerek şöyle devam etti  "Yani bir siber olay hakkında endişelenirsiniz. Bu, Fed ve tüm büyük özel işletmeler ve özellikle tüm büyük özel finans şirketleri dahil olmak üzere birçok devlet kurumunun çok dikkatli bir şekilde izlediği ve yoğun bir şekilde yatırım yaptığı bir şey. Ve gerçekten risk burada. Küresel finansal krize benzeyen bir şeyden ziyade şimdi olduğunu söyleyebilirim. "

Powell, bir kabus senaryosunun, bilgisayar korsanlarının bir Finans kurumundan diğerine para akışını engelleyen büyük bir ödeme işlemcisini kapatmayı başarması olacağını söyledi. Bunun sektörleri ve hatta finansal sistemin geniş bir bölümünü kapatabileceğini söyledi.

Powell, hükümetler ve özel işletmelerin bu tür tehditlere karşı giderek daha fazla tetikte olduğunu söyledi ve ekledi : "Bunlara karşı korunmak için çok fazla zaman, enerji ve para harcıyoruz. Şu anda tüm büyük kurumlarda her gün siber saldırılar var. Ve hükümet bunun üzerinde çok çalışıyor. Tüm özel sektör şirketleri de öyle. Çok çaba var. Bugünün dünyasındaki tehdit resminin büyük bir kısmı bu. "

Dijital dolar mı?

Powell, Çin’in aynı şeyi yapma hamlelerine yanıt olarak ABD'nin dijital bir ABD para birimi başlatmayı planlayıp planlamadığı sorusuna yanıt verdi. Yetkililerin konu hakkında düşündüklerini ve ülkenin dört bir yanında çalışmalar yapıldığını söyledi. Powell’a göre henüz hiçbir karar verilmedi, çünkü dijital doların Amerikalılara hizmet edip etmeyeceği belli değil.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)