BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSheng: Çin MB'nin yuan beklentilerine yönlendirecek araçları var----

Sheng: Çin MB'nin yuan beklentilerine yönlendirecek araçları var

Sheng: Çin MB'nin yuan beklentilerine yönlendirecek araçları var
17 Ekim 2022 - 08:37 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası'nın istatistik ve araştırma bölümünün eski başkanı Sheng Songcheng, yuanın ABD doları karşısındaki değer kaybını değerlendirdi.

Songcheng, Banka'nın hala yuan beklentilerini yönlendirecek pek çok araca sahip olduğunu, kurda kalıcı şekilde keskin bir değer kaybının yaşanmasının muhtemel olmadığını söyledi.

Yuanın yıl başından bu yana ABD doları karşısında yüzde 12 değer kaybetmesini değerlendiren Sheng, "Eğer Çin ekonomisinde çabuk şekilde istikrar ve toparlanma sağlanabilir ise, ABD para politikasının bulaşıcı etkileri büyük ölçüde azaltılabilir" dedi.

Sheng, Çin MB'nin piyasa beklentilerini yönlendirmek için kurda orta nokta sabitlemesinde konjonktür karşıtı faktörü kullanmaya yeniden başlayabileceğini veya yuan likiditesini sıkılaştırmak gerektiğinde offshore piyasada bono ihrac miktarını artırabileceğini vurguladı.

Çin'de devlet bankaları yuana destek olmak için swap piyasalarında yuan dolar satın alıyorlar

Reuters'in Çin bankacılık sektöründen kaynaklara dayandırdığı haberine göre Çin'in büyük kamu bankaları yuana destek olmak için swap piyasalarında ABD doları alıyorlar ve spot piyasada bu dolarları satıyorlar.

Konuya yakın kaynaklara göre, swap yolu ile satın alınan ABD dolarlarının satılması yuanda istikrarı sağlamayı hedefliyor.

Japonya'nın sanayi üretiminde beklenmedik revize

 

Çin Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)