BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinShaquille O’Neal: Bezos’la rekabet edemezsiniz----

Shaquille O’Neal: Bezos’la rekabet edemezsiniz

Shaquille O’Neal: Bezos’la rekabet edemezsiniz
11 Ekim 2022 - 18:20 www.finansgundem.com

Basketboldan sonra yatırımlarıyla da ses getiren Shaquille O’Neal, Jeff Bezos’tan öğrendiği yatırım ilkelerini kullandığını açıkladı. O’Neal, Bezos’un Phoenix Suns’a teklif yapma olasılığından korktuğunu da söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

NBA efsanesi Shaquille O'Neal, Amazon'un Kurucusu Jeff Bezos'tan duyduğu ve o zamandan beri yatırım yaklaşımına ilham verdiğini söylediği temel bir ilkeyi paylaştı.

O’Neal CNBC’ye verdiği röportajda, “Vegas'ta bir teknoloji konferansındaydım ve büyük Jeff Bezos'un 'Bir yatırım yapıyorsanız, bu insanların hayatlarını değiştirecek bir şey olmalı karşılığında kesinlikle güzel bir geri dönüş alacaksınız’ dediğini duymuştum” dedi.

Basketboldan emekli olduktan sonra borsalardaki yatırımlarıyla ses getiren isimlerden biri haline gelen O’Neal, “Parasal açıdan asla düşünmüyorum. Bu benim için önemli değil. Yatırımlar sadece tek bir prensiple alakalı, güven… Bu ürüne inanıyor musun? İnsanların hayatını değiştirecek mi? Benim için her şey bununla alakalı” ifadelerine yer verdi.

19 yıllık basketbol kariyerinden 2011 yılında emekli olan O’Neal basketbol sahalarının dışında da başarıyı elde etti. 50 yaşındaki basketbol efsanesi Google’ın erken dönem yatırımcılarından biriydi. O’Neal’ın çeşitlendirilmiş portföyünün içerisinde Apple yatırımları, 17 Auntie Anne’s restoranı, 40 spor salonu ve 100’ü aşkın Five Guys restoranı bulunuyor. O’Neal aynı zamanda kendi fast food zinciri Big Chicken’ı da yürütüyor.

Bezos’la rekabet

NBA efsanesi daha geçen hafta, Bezos’un NBA takımı Phoenix Suns'ın mülkiyeti için bir teklif yapma planı sebebiyle ‘korktuğunu’ söyledi. Suns’a teklif yapma hazırlığında olduğunu belirten O’Neal, “Jeff Bezos ile rekabet edemezsiniz. Ben çok fazla ilgi duyuyordum. Ekibim çok fazla ilgi duyuyordu” ifadelerine yer verdi.

ESPN'e göre Bezos, Suns için bir teklif düşündüğü bildirilen çok sayıda milyarderden biri. Bir Forbes raporuna göre, Suns markası şu anda 1,8 milyar dolar değerinde ve en az 2,5 milyar dolara satılabilir.

Her gün masasına sayısız yeni bir projenin geldiğini itiraf eden O’Neal “Herkes sizden bir parça istiyor ve büyük çoğunluğunu geri çeviriyoruz” ifadelerine yer verdi. Bununla birlikte, O'Neal, fon enjekte etme kararının genellikle yatırım panelinin çoğunluğunun bir fikre yeşil ışık yakmasıyla gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Firmasının yatırım kararlarını nasıl aldığını açıklayan O’Neal, “Önce panele gidiyorsun. Panele giderse ve beş kişiden dördü beğenirse, bunu yaparız" dedi ve olayların parasal yönünün kararlarını gölgelemesine izin vermediğini bir kez daha vurguladı.

Çin'deki NBA tartışmaları

NBA'in Çin'e geri dönmesi ile ilgili tartışmalar sorulduğunda, O'Neal bu konunun kendisini rahatsız ettiğini itiraf etti. Bu yılın mart ayında NBA, neredeyse üç yıllık bir yasağın ardından Çin'in devlet tarafından işletilen televizyon ağında tekrar yayın yapmaya başladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Çin ile NBA arasındaki anlaşmazlık, 2019'da Houston Rockets Yöneticisi Daryl Morey'nin Hong Kong'daki demokrasi yanlısı protestocuları destekleyen bir görüntü paylaşmasıyla ortaya çıkmıştı. Paylaşım Çin’de maçların yayından kaldırılmasına ve Çinli şirketlerin ligden sponsorluklarını geri çekmesine neden olmuştu.

O'Neal, "Çin'de basketbolu gerçekten sevdiklerini biliyorum. Ayrıca, dünyada olup biten her şeye rağmen, insanları her zaman sakinleştirecek iki şey olduğunu da biliyorum: spor ve müzik" açıklamasında bulundu.

Kevin Durant SPAC çılgınlığına katıldı

 

Başarısız liderleri koltuğa yapıştıran 4 şey

 

SPAC çılgınlığı Avrupa’ya sıçrıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)