BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSGK'nın yatırdığı parayı başkaları çekti----

SGK'nın yatırdığı parayı başkaları çekti

SGK'nın yatırdığı parayı başkaları çekti
10 Aralık 2014 - 07:48 www.finansgundem.com

İstanbul Beyoğlu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun doğum yapan 19 kadının hesabına yatırdığı 200 bin TL ‘analık ve işgöremezlik’ parasını başkaları çekti

İstanbul  Beyoğlu’nda  SGK’ya kayıtlı 18 kadının doğum, 1’inin de kanser hastası olması nedeniyle almaları gereken, “doğumdan kaynaklı analık ve işgöremezlik” paralarının başkaları tarafından hesaplarından çekildiğinin anlaşılması üzerine şikâyette bulunuldu. Kadınların şikâyeti üzerine SGK müfettişleri geniş çaplı bir tahkikat düzenledi. Yapılan incelemelerde, kadınların 19’unun da Beyoğlu SGK’ya kayıtlı olduğu ve yolsuzluğun 2010’un haziran ve ekim aylarında gerçekleştirildiği belirlendi.

 Habertürk'ten Nihat  Uludağ'ın haberine göre;Müfettişlerin suç duyurusu üzerine harekete geçen İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 müşteki kadının gizli kalması gereken kişisel hesap bilgilerine kimlerin eriştiğine ulaştı. Yapılan çalışmalar sonucunda, Beyoğlu SGK’da görevli bulunan, Y.T., H.B. ve Ö.D.’nin şifreleri kullanılarak 19 kadının kişisel verilerinin sıklıkla izlendiği ve paraların hesaba yatırılıp yatırılmadığı takiple saptandı.

PARALAR PTT’DEN ÇEKİLMİŞ 

Mali polis yaptığı araştırmada, F.K.’nın sahtecinin sahte kimlik düzenleyerek, Ş.A. isimli kadını PTT şubelerine götürüp 19 kadının hesaplarından toplam 200 bin TL’lik “doğumdan kaynaklı analık ve işgörememezlik” parasını çektiğini belirledi. Yapılan soruşturmada 18 kadının “doğum sonrası iş göremezlik” 1 kadının da “kanser hastası” olduğu için bu parayı hak ettikleri, ancak paraların şebeke üyeleri tarafından sahte kimliklerle PTT şubelerinden çekildiği tespit edildi.

SGK’dan, başkalarının yerine ‘analık ve işgöremezlik’ parası alan kadınlar, kamera görüntülerinden saptandı.

MEMURUN AKRABASI ÇIKTI YAPILAN

soruşturma sırasında, doğum yapan 19 kadının annelik parasını çektiren F.K.’nın, Beyoğlu SGK’da görevli  memur Y.T.’nin eşi N.T.’nin öz yeğeni olduğu belirlendi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenlediği operasyonda, SGK memuru Y.T., eşi N.T., SGK memuru H.B. ve Ö.D. ile müşteki kadınlar adına paralarını çeken Ş.A.’yı gözaltına aldı. Sahtecilik yaparak işi organize eden F.K. her yerde aranıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)