BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSGK'dan o aylıklarla ilgili flaş açıklama----

SGK'dan o aylıklarla ilgili flaş açıklama

SGK'dan o aylıklarla ilgili flaş açıklama
10 Aralık 2014 - 23:35 www.finansgundem.com

Ölüm ve malullük aylıklarının, devamlılığı olmadığı için SGK'nın Halk Bankası ile imzaladığı kredi protokolü kapsamında bulunmadığı bildirildi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Türkiye Halk Bankası ile imzalanan işbirliği protokolüne ilişkin, "Dul ve yetimi  unuttular" başlıklı haber yayımlandığı belirtildi.

6552 sayılı Kanun kapsamında SGK prim alacaklarının yeniden yapılandırıldığı hatırlatılan açıklamada, bu süreçte 5510 sayılı Kanun'un 4/b  kapsamındaki sigortalıların prim borçlarını kolaylıkla ödeyebilmesi için SGK ile Türkiye Halk Bankası arasında kredi işbirliği protokolü imzalandığı kaydedildi.

KİMLER YARARLANACAK?
Açıklamada, protokol gereğince, bankadan verilecek krediden 5510 sayılı Kanun'un 4/b kapsamındaki sigortalılardan, prim borcu bulunup, 6552 sayılı  Kanun gereğince borcunu yapılandıran ve emekliliğe hak kazanan sigortalıların  faydalanacağı aktarıldı. 
 
Yapılandırma süresi içinde başvuranların kredi kullanacağı, bankadan  kullanılacak kredinin taksitlerinin, sigortalıya SGK tarafından bağlanacak emekli  aylığından kesilerek ödeneceği belirtildi. 

Krediden faydalanan ve emekli aylığı bağlanan sigortalının ölümü  halinde, sigortalıya hayat sigortası yaptığı için, ödenemeyen kredi tutarının  sigorta şirketinden karşılanacağı bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar  kaydedildi: 

 "SGK tarafından bağlanan ölüm aylığı, sigortalının ölümü halinde ve  Kurum mevzuatı gereğince aylık bağlanması şartlarının oluşması üzerine hak sahibi  olan eş, çocuk ve ana babaya bağlanan aylık olarak değerlendirilmektedir.  Malullük aylığı ise çalışmaktayken sigortalının çalışma gücünü kaybetmesi  nedeniyle yetkili sağlık kurumlarından almış olduğu sağlık kurulu raporuyla  belgelendirilmiş ve Kurumun yetkili kurullarında kabul edildikten sonra, aylık  bağlama şartlarını taşıması halinde bağlanan aylık olarak nitelendirilmektedir.  Aylık bağlama süreci ile kontrol muayenesi nedeniyle sonucu öngörülememektedir. 

Ölüm aylığı alan hak sahibinin, evlenme, sigortalı olarak işe  başlaması veya ölüm gibi nedenlerle aylık alma şartlarını yitirmesinden dolayı,  bağlanan aylıklar kesilmektedir. Bağlanan ölüm aylığının sürekliliği bulunmadığı  gibi, süresi de bilinmemektedir. Kullanılan kredinin taksitleri, Kurum tarafından  Bankaya gönderilen aylık tutarından kesilerek ödeneceğinden, ölüm ve malullük  aylıklarının ise devamlılığı olmadığından Banka ile imzalanan protokol kapsamında  bulunmamaktadır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)