BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSGK'da skandal----

SGK'da skandal

SGK'da skandal
01 Ocak 2014 - 14:39 www.finansgundem.com

SGK'dan emekliye şok yazı: "Hata yaptık, emekliliğin iptal, maaşları geri öde"



Tekirdağ'da 3 yıldır emekli olan Lütfiye Buyral'ın emekli maaşının, SGK'nın "hata olmuş" yazısıyla kesilmesi ve kendisine ödenen maaşların geri istenmesinin ardından, Ankara'da da benzer bir skandal yaşandığı ortaya çıktı. 34 aydır emekli olan Ramazan Taş'ın çalıştığı firmanın 7 aylık pirimlerini ödemediğini yeni fark eden SGK, Taş'ın emekli maaşını keserek, şimdiye kadar ödediği tüm maaşları geri istedi..
Tekirdağ'da yaşayan 64 yaşındaki Lütfüye Buyral'ın 3 yıldır aldığı emekli maaşı SGK'dan gelen bir yazı ile kesilmişti. Yazıda, Buyral'a ödenen 55 bin liralık emekli maaşı "haksız kazanç" sayılarak geri ödenmesi istenmişti.
34 ay sonra fark edildi
Buyral'ın mağduriyetinin ortaya çıkmasının ardından, benzer bir skandalın da Ankara'da yaşandığı açığa çıktı. SGK'dan 34 ay önce emekli olan ve geçimi aldığı 900 liralık maaşla sağlayan 50 yaşındaki Ramazan Taş, SGK'dan gelen bir yazıyla şok oldu. Emekli olmadan önceki son 7 ayın SGK primlerinin ödenmediği belirtilen yazıda, Taş'ın emekli maaşının kesileceği belirtildi. Yazıda, Taş'ın eksik 7 ayını tamamlayarak tekrar emekli olabileceği kaydedildi. Bunun üzerine SGK Ankara İl Müdürlüğü'ne başvuran Taş, yetkililerle görüşünde ikinci bir şok yaşadı. Müdürlük yetkilileri yapılan uygulamanın Taş'ın emekli maaşının kesilmesiyle kalmayacağını, SGK tarafından ödenen tüm maaşların da geri isteneceğini bildirdi.
Neden emekli ettiniz?
Taş ise, tek geçim kaynağının aldığı emekli maaşı olduğunu belirterek, "Bundan sonra nasıl geçineceğimi bilmiyorum. Başka bir işte çalışmam da artık mümkün değil. Resmen ortada kaldım" dedi. Kendisinin yaşananlardan sorumlu olmadığını söyleyen Taş, "Madem gerekli günlerimi doldurmamışım, madem ki 7 ayım eksik, neden emekli edildim o zaman. Tüm hayatımı emekliliğim üzerine kurdum ve 34 aydır bu hayatı yaşıyordum. Şimdi herşey mahfoldu. BU durumdan nasıl kurtulacağımı, nasıl düze bilmiyorum" diye konuştu.
(Şevket Yaman/Milliyet)
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xxx02 Ocak 2014 00:36

    hani skandal,biz göremedik,herşeyi de siz görürsünüz,tabii ki at gözlüğünüzden,dürbünün tersinden,chpnin gözünden,chpnin banka patronu olduğunu hiç görmezsiniz.

  • kenan01 Ocak 2014 21:22

    sgk da skandal başlıgı sanki sgk yı götürmüşler:) böyle haber başlıgımı olurmuş