BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSGK damardan girdi----

SGK damardan girdi

SGK damardan girdi
31 Mayıs 2013 - 10:16 www.finansgundem.com

Sağlık hizmetlerinde sahtecilik dönemi bitiyor. 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren SGK Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi'ni hayata geçiriyor

1 Eylül 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi sayesinde vatandaşlar parmak damar izi analizi yöntemiyle kimlik doğrulamalarını gerçekleştirebilecek ve böylelikle sağlık hizmetlerini daha isabetli ve daha hızlı bir şekilde alabilecekler.
Sağlık sektöründe adil hizmet dağıtımının önünde en büyük engellerden biri olarak görülen “kimlik sahteciliği” artık son buluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sağlık hizmeti almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren uygulamaya geçecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi sayesinde eskisinden çok daha hızlı ve doğru hizmet alabilecekler.Projenin ayrıntılarının yanı sıra parmak damar izi doğrulamasının yapılmasını sağlayan, Türk mühendislerinin geliştirdiği BioPOS cihazı ve ilgili yazılımlarıda ilk kez Proline Bilişim’in 29-30 Mayıs tarihlerinde düzenlediği Uluslararası İstanbul Biyometri Konferansı 2013’te gün yüzüne çıktı.
Parmak damar izi doğrulaması nedir?
Parmak damar izi doğrulaması, her insanda benzersiz bir yapıya sahip olan parmak damarı izinin özel bir algoritma ile şifrelenip, Türk teknoloji şirketi Proline tarafından geliştirilen BioPOS cihazı ile analiz edilmesine dayanıyor. Vatandaşlar sağlık kuruluşlarına yapacakları ilk müracaatta danışma bankolarında kurulacak olan BioPOS cihazlarına parmak damar izlerini kaydettirerek sisteme dahil oluyorlar. Vatandaşların parmak damar izi belgeleri SGK merkezinde bulunan sunucularda kriptolu olarak saklanıyor. BioPOS cihazı sağlık hizmeti almaya gelen vatandaşların parmak damar izleri ile T.C. kimlik numaralarını eşleştiriyor ve hizmet almak isteyen vatandaşın kimliğini onaylıyor. Böylelikle haksız hizmet alımının önüne geçiliyor.


Daha hızlı, daha doğru, daha güvenli hizmet
Parmak damar izi doğrulamasından önce, sağlık hizmetlerinde yalnızca T.C. kimlik numarası üzerinden kontrol yapılıyor ve bu da kimlik sahteciliği gibi durumların oluşmasına neden oluyordu. Parmak damar izi uygulamasıyla vatandaşın sağlık hizmetleri konusundaki en yaygın şikayetleri arasında yer alan hantallık ve dağılım adaletsizliği de tarihe karışıyor. Kullanımı son derece kolay olan çözümde vatandaş yalnızca bir kez parmak damar izi bilgisini paylaşarak geriye kalan ömrünün tamamında sağlık hizmeti alırken yalnızca BioPOS sensörüne parmağını okutarak kimliğini doğrulatıyor ve anında hizmet alıyor.

Türk mühendisleri geliştirdi
Parmak damar izi doğrulamasını gerçekleştiren BioPOS cihazı, Türk teknoloji şirketi Proline Bilişim’in Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirildi. Kimlik mahremiyetini zedelemeyecek kullanım şartlarına yüzde yüz uyumlu olacak şekilde tasarlanan cihaz, Proline’ın sunduğu yerel ve hızlı destek avantajının yanı sıra rekabetçi fiyat anlayışıyla sağlık kuruluşları için de faydalar içeriyor
Önemli miktarda tasarruf sağlanacak
Parmak damar izi çözümü sayesinde sahtecilik ve usulsüzlüğün önüne geçileceği için sağlık hizmetleri daha etkin ve daha kaliteli bir şekilde vatandaşlara sunulacak. Böylelikle kayıp ve kaçaklar en aza indirilecek ve kamu harcamalarında önemli oranda tasarruf gerçekleştirilecek. Sağlık hizmetlerinde yapılacak bu tasarruf, kaynakların da farklı alanlara yönlendirilebilmesini sağlayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)