BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSezgin Baran Korkmaz'ın iade edileceği ülke belli oldu----

Sezgin Baran Korkmaz'ın iade edileceği ülke belli oldu

Sezgin Baran Korkmaz'ın iade edileceği ülke belli oldu
16 Haziran 2022 - 20:25 www.finansgundem.com

Avusturya Adalet Bakanlığı, Sezgin Baran Korkmaz'ı ABD'ye iade ediyor. Gerekçenin, ABD'nin talebiyle tutuklanması, siyasi yargılama olmayacağının garantisi ve alacağı cezanın bilinmesi olduğu aktarıldı

Avusturya Adalet Bakanı, Bosna doğumlu 38 yaşındaki Alma Zadic, yaklaşık bir yıldır Wels Cezaevi’nde ‘iade gözaltısında’ tutulan Sezgin Baran Korkmaz‘ın, öncelikli olarak ABD’ye iadesine karar verdi. Türkiye’nin ve Viyana Büyükelçiliği’nin lobi çalışmaları işe yaramadı. Karar üç gün daha gecikse Korkmaz, Avusturya tarafından serbest bırakılacaktı.

Sözcü'den Ali Gülen'in aktardığı habere göre karar, Türkiye‘nin Viyana Büyükelçiliği, ABD tarafı ve Korkmaz’ın kaldığı cezaevine bildirildi. Ayrıntılı kararın da cuma ya da pazartesi günü taraflara iletilmesi bekleniyor.

İADE SÜRECİ

İade sürecinin en fazla bir ayda tamamlanması bekleniyor. Korkmaz itiraz etmez ya da itirazı reddedilirse, tutuklu olarak ABD’ye götürülecek. ABD’den ‘siyasi yargılama olmayacak. Maksimum cezanın infaz sınırı 5-6 yıl olacak’ güvencesi alan Korkmaz, son durum değerlendirmelerinin ardından ABD‘ye iadeden yana tavır almaya başlamıştı. Bunun nedenlerinin başında, Korkmaz’ın yatırımlarını yönettiği Digor adlı şirketinin merkezinin New York’ta olmasının yattığı belirtildi.

ABD'YE İADE GEREKÇELERİ AÇIKLANDI

Bakanlığın üç sayfalık ‘kısa iade kararında’ şu ifadeler yer aldı:

Korkmaz, ABD’nin iade talebiyle yakalandı. Kendisine, siyasi bir yargılama olmayacak güvencesi verildi. Ayrıca tüm suçlamalardan ceza alsa bile, bu ceza maksimum 15 yıl olabilir. Ortalama cezanın ya da maksimum infazının yaklaşık 5 yıl olması tahmin ediliyor.

19 HAZİRAN'DA SERBEST BIRAKILACAKTI

Üç sayfalık iadeye ilişkin kısa karar, bugün bildirildi ve Sezgin Baran Korkmaz’ın kaldığı cezaeviyle, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği ve ABD tarafına iletildi. Karar bugün verilmeseydi, Sezgin Baran Korkmaz 19 Haziran itibariyle serbest bırakılacaktı. Çünkü, Avusturya’da, iade gözaltısında maksimum süre bir yıl ve bu bir yıl içinde bir karar verilmesi ya da gözaltına alınanın serbest bırakılması gerekiyor.

Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesi zora girdi!

 

Baran Korkmaz 205 yılla yargılanacak

 

Baran Korkmaz'ın uçağı icradan satışa çıkarıldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mhmet tren17 Haziran 2022 08:29

    akp hükümeti taraftarı değilim fakat bu adam ülkemizin kimliğini taşıdığına göre ülkemize teslim edilmeli, amerikanın her işte parmağı olduğu gibi bu  işlerdede parmağı var malesef... fetö hocasınn yanına yerleştiriler ve hiç ceza almadan bu iştende sıyrılmış olurlar...