BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSeyircili 'otopsi': Biletini 500 dolara sattılar!----

Seyircili 'otopsi': Biletini 500 dolara sattılar!

Seyircili 'otopsi': Biletini 500 dolara sattılar!
03 Kasım 2021 - 15:03 www.finansgundem.com

Pandemi dünyanın dört bir yanında milyonlarca ölüme sebep olmaya devam ediyor. Zaman zaman korona virüs ölümlerinden sonra bilimsel araştırmalar için otopsi yapılabiliyor. fakat ABD'den gelen bir haber adeta kan dondurdu.

98 yaşındaki David Saunders geçtiğimiz günlerde Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybetti. Oldukça ilerlemiş yaştaki bir korona virüs hastasının hayatını kaybetmesi ses getiren bir Haber değil... Ancak talihsiz adamın ölümünden sonra yaşanan akılalmaz olay adeta infial yarattı ve ABD basınında bir anda manşetlere taşındı.

Oregon eyaletinde Kovid-19'dan hayatını kaybeden Saunders'a ailesinin bilgisi ve rızası olmadan Otopsi yapıldı. Üstelik cansız bedeni kesilip parçalara ayrılan adamın otopsisi için bilet satıldı ve işlem seyirciler önünde gerçekleşti.

Hürriyet'teki habere göre; 'canlı' otopsi gösterisinin biletleri 500 dolardan satıldı.

David Saunders’ın ailesi ve geride kalan eşi 17 Ekim'de gerçekleşen otopsiden ancak olay televizyonlarda yayınlandığında haberdar olduklarını söyledi.

Bu korkunç gösteriye katılmak isteyenler bilet ücreti olarak 500 dolar ödedi. 'Gezici Tuhaflıklar ve Merak Edilenler' sergisi kapsamında düzenlenen otopsi izlencesi büyü, sahne şovları ve tuhaf olayların sergilendiği gösterilerin bir parçasıydı.

Louisiana'daki cenaze evinin yöneticiliğini yapan Mike Clark, ABD basınına yaptığı açıklamada "Bu beyefendinin hak ettiği şekilde saygıdeğer bir yolla gömülmesinin engellenmesi ve ailesine bu yaşatılanlar çok üzücü" ifadesini kullanırken talihsiz adamın cenazesini Las Vegas merkezli Med Ed Labs şirketine teslim edilmek üzere hazırladıklarını söyledi.

Aile, Saunders’ın cenazesinin burada özel bir tıbbi araştırma için kullanılacağını sanıyordu. Mike Clark, ailenin tıp öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak için yaptıkları bu bağışın korkunç bir şekilde sonuçlanmasından dolayı dehşete kapıldı diyerek yaşananları özetledi.

Gezici şovun organizatörü Jeremy Ciliberto ise basına ailenin durumdan haberdar olduğunu söyledi. Med Ed Labs şirketinin yetkilileri ise Jeremy Ciliberto'yu asıl niyetini saklamak ve kendilerini de kandırmakla suçladı.

Ciliberto, olay basına yansıyıp büyük tepki toplayınca Cadılar Bayramı için yeniden aynı şekilde yapılması planlanan başka bir 'canlı' otopsi şovunu iptal etmek zorunda kaldı.

Kovid-19 testi pozitif çıkan şüpheli ölümlerin otopsisi, negatif basınçlı odalarda yapılıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)