BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞeyhi aldatan Prenses'ten yasak aşkına sus payı 1,2 milyon sterlin!----

Şeyhi aldatan Prenses'ten yasak aşkına sus payı 1,2 milyon sterlin!

Şeyhi aldatan Prenses'ten yasak aşkına sus payı 1,2 milyon sterlin!
20 Kasım 2020 - 16:07 www.finansgundem.com

Dubai Şeyh'i ile boşanan Prenses Haya'nın İngiliz korumasıyla iki yıl boyunca yaşadığı kaçamağın detayları belli oldu. İngiliz bulvar basınının manşetten verdiği habere göre, Prenses yalnızca sus payı için 1,2 milyon sterlin ödeme yaptı.

Tarihi boşanmanın yaşandığı günlerde İngiliz basınında gündeme getirilen yasak aşkın gölgede kalan sırları ortalığa saçıldı. İki çocuk annesi Prenses Haya, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum'un altıncı karısıydı. Prenses Haya, geçtiğimiz yıl Nisan ayında iki çocuğuyla birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'nden İngiltere'ye kaçıp Londra'ya yerleşti.

Tarihi boşanmada Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum, ortaya çıkan tüm bilgileri gizlemek için yoğun çaba harcadı. Ancak İngiliz Yüksek Mahkemesi, Şeyh Maktum'un kızlarından Şeyha Şemsa'yı ve Şeyha Latife'yi geçmişte İngiltere'den kaçırarak ülkelerine dönmeye zorladığına hükmetti. Mahkeme ayrıca Şeyh'in eski eşi Prenses Haya'yı tehdit ettiğini ve ona karşı bir yıldırma kampanyası yürüttüğünü açıkladı.

Eski bir olimpik eskrimci olan Prenses Haya, BAE'den ayrılmasından bu yana düzenli olarak tehdit edildiğini söylüyordu. İngiltere'de Yüksek Mahkeme ise dava sürecinde 'açık ve şeffaf olmadığını' belirterek, 'kamu yararına olduğu' gerekçesiyle Dubai Emiri'nin talebini reddetti. Şeyh ve Prenses arasındaki boşanma, özellikel İngiliz bulvar medyasında manşetten verildi. Gazeteler, Şeyh'in 10 milyar eurouyu aşan kişisel servet nedeniyle boşanmanın İngiltere hukuk tarihine geçebileceğini yazdı.

2019'a kadar Şeyh ve karısı Prenses Haya, İngiltere'nin en ünlü at yarışı Ascot'a birliket katılıyordu. İkili elbette Kraliçe Elizabeth'le de görüşüyordu. Boşanmanın manşetlerden düşmediği dönemde İngiliz basınında yer alan bir haber gündeme bomba gibi düştü, Prenses Haya'nın İngiliz korumasıyla gizli aşk yaşadığı yazıldı.

Haberlerde yasak aşkın Şeyh Maktum tarafından öğrenilmesinin ardından Prenses'in Dubai’yi terk ettiği ileri sürülürken, korumanın Londra merkezli bir güvenlik şirketi olan UK Mission Enterprise Limited'ta çalıştığı belirtildi. Daily Mail gazetesi, bugün yasak aşkın üstündeki sır perdesini kaldırdı. Özel habere göre, Prenses Haya'nın gizli aşkının ismi Russell Flowers.

Daily Mail, Flowers'la iki yıl boyunca gizli aşk yaşayan Prenses Haya'nın korumaya sessiz kalması için 1,2 milyon sterlin (Yaklaşık 12 milyon TL) ödeme yaptığını yazdı.Prenses yasak aşkına ayrıca 50 bin sterlinlik antika tüfek, pahalı saatler ve yüzükler hediye etti. Gizli ilişkinin 37 yaşındaki Russell Flowers'ın dört yıllık evliliğini de bitirdiğini aktaran Daily Mail, korumanın eşinin arkadaşlarının sözlerini sayfalarına taşıdı:

"Russel'ın eşi kocasının para ve hediyelerle ayartıldığına inanıyor. Prenses korumasına birçok pahalı hediye verdi, birlikte seyahatlere çıktılar. Prenses İngiltere'ye geldiğinde bazı geceler Russell Flowers evine dönmedi."

Peki şimdiye kadar duruşmalarda neler yaşandı ve Prenses'in kaçışıyla ilgili neler biliniyor? 45 yaşındaki Prenses Haya, Galler Prensi Charles'ın da avukatı olan Fiona Shackleton'la birlikte duruşmalara geldi. Beklendiği gibi, Londra'daki Yüksek Mahkeme'de görülen davanın duruşmaları uluslararası medya tarafından adım adım izlendi.

İngiltere'ye kaçan Prenses Haya, mahkemeden ilk olarak 'zorla evlilikten koruma emri' talep etti. Resmi İngiliz yasal tanımlamasına göre, zorla evlilikten koruma emri, birisinin evliliğe zorlandığını ya da zaten zorla evlenmiş olduğu durumlarda devreye giriyordu. Prenses'in bu talebi kendisi için mi yoksa çocukları için mi istediği net değil. Prenses Haya'nın ikinci talebi ise, taciz ve tehditlerden koruyan 'tacizi yasaklama emri' oldu.

Ürdünlü Prenses, çocuğunun vesayeti için de başvuru yaptı. Oysa ki, Prenses Haya 2016'da kocası için "Ona yakın olma şansını bulduğum için her gün Allah'a şükrediyorum" demişti. Şeyh El Maktum da mahkemeden, detaylar üzerinde gizlilik talep etti. Ancak Hakim Andrew McFarlane bu talebi 'kamuoyunun bilgilenmesinde, kamuoyunun çıkarı olduğu' gerekçesiyle reddetti.

El Maktum, altıncı eşi olan Prenses Haya'nın kaçmasından sonra kaleme aldığı öfkeli bir şiirde, adını vermediği bir kadını 'kendisine ve vatana ihanetle' suçlamıştı. Şeyh Muhammed’in Instagram profilindeki 'Sevdin ve Öldün' adlı şiirin tamamı şöyleydi: "Seni hain, sen en değerli güvene ihanet ettin ve oynadığın oyun açığa çıktı. Yalan söylediğin günler bitti. Artık benim yanımda yerin yok. Kiminle meşgulsen onun yanına git.Yaşaman veya ölmen umurumda değil."

2004'te evlenen Şeyh ve Prenses'in çiftin iki çocuğu var. Şeyh Muhammed'in farklı eşlerinden 23 çocuğu olduğu belirtiliyor. Şu an 70 yaşında olan Şeyh, ilk evliliğini 1979 yılında kuzeniyle yaptı. Maktum'un en büyük oğlu Şeyh Raşid, dört yıl önce bir kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

BBC Güvenlik Muhabiri Frank Gardner'ın prensese yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre Prenses Haya, Şeyh Muhammed'in kızlarından Prenses Şeyha Latife'nin geçen yıl kaçmaya çalıştıktan sonra Dubai'ye geri götürülüşü ile ilgili 'rahatsız edici bilgilere' ulaşmasının ardından Dubai'den ayrıldı.

Prenses Latife geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nden kaçarak Umman üzerinden denize açılmış, bulunduğu tekne Hindistan yakınlarındayken silahlı kişilerin baskınına uğramış ve Latife Dubai'ye geri götürülmüştü. Prenses Haya o dönemde Dubai'yi aklamak amacıyla açıklamalarda bulunmuştu. Dubai yetkilileri, Prenses Latife'nin kaçışının kötüye kullanmaya açık olduğunu, Latife'nin Dubai'de güvende olduğunu açıklamışlardı.

Prenses Haya'ya yakın kaynaklar onun da kaçırılmaktan ve Dubai'ye geri götürülmekten korktuğunu belirtiyor. Londra'da 107 milyon dolarlık bir evde yaşadığı bilinen Prenses Haya, Ürdün Kralı Abdullah'ın üvey kardeşi.

Prenses, İngiltere'deki ünlü Oxford Üniversitesi’nden Felsefe, Siyaset Bilimi ve Ekonomi bölümlerinden onur derecesi ile mezun oldu. Prenses, aynı zamanda profesyonel bir at binicisi. 2000 yılındaki Dünya Olimpiyatları’nda Ürdün’ü temsil eden Prenses Haya, uluslararası kamuoyunda yaptığı hayır işleri ile tanınıyor.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Şeyh Maktum'un altı özel jeti ve dört ayrı yatı var. İçlerinden biri, 162 metre uzunluğunda. Dünyanın en büyük ikinci yatı. Yalnızca Chelsea futbol kulübünün sahibi Roman Abramoviç'in yatından küçük. Şeyh Maktum şimdiye kadar atlara 1 milyar eurodan fazla harcama yaptı.

Prenses Diana tarihi röportaja yalanlarla ikna edilmiş! 25 yıl sonra ortaya çıktı

 

Meghan Markle kitap yazarlarına bilgi sızdırdığını itiraf etti ...

 

Prenses Caroline: Prenses bile olsanız kadın olmak çok zor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)