BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSeyahat sigortaları, sektörü canlandırır mı?----

Seyahat sigortaları, sektörü canlandırır mı?

Seyahat sigortaları, sektörü canlandırır mı?
08 Mart 2021 - 15:05 www.finansgundem.com

Korona virüs salgını seyahat sigortaları pazarını 40 milyar dolara ulaştırabilir

Kovid-19 salgınının tüm olumsuzluklarına rağmen fırsat kapısı araladığı sektörlerden biri de sigortacılık oldu. Turistlerin ziyaret ettikleri ülkelerde korona virüsten dolayı başlarına gelebilecek sıkıntıların maliyetini karşılamak için birçok sigorta firması, poliçe seçeneklerine ücreti karşılığında Kovid-19'u da ekledi.

Korona virüsle ilgili turistlerden zorunlu sigorta isteyen ülkelerin sayısının artması sigortacıların yüzünü güldürse de salgında yeni bir dalga yaşanma olasılığı, sektör için büyük kayba uğrama riskini de barındırıyor.

Salgın içerikli seyahat sigortaları, sadece hastane faturasını veya ölüm söz konusu olduğunda cenaze masraflarını değil, iptal edilen uçak ve otel rezervasyonlarının da geri ödemesini kapsadığından diğer poliçelere göre sigortacılar için daha riskli.

Reuters'ın haberine göre Kovid-19 sigorta pazarının yıllık 30 ila 40 milyar dolar değerine ulaşması bekleniyor.

Diğer yandan aşılamaların başlamasıyla uzun bir aradan sonra tatile gitmeyi umut edenler için bu yılın daha masraflı geçmesi bekleniyor.

Aruba'dan Tayland'a kadar çok sayıda ülke yolculara Kovid-19 seyahat sigortasını şart koşarken, giriş çıkışlarda yaptırmanın zorunlu olduğu PCR testlerinin de ücreti tatil faturalarını kabartıyor. Bazı ülkeler ise sadece gümrükte değil, ülkeye girdikten sonra belirli aralıklarla PCR testinin yapılmasını şart koşuyor. Örneğin İngiltere'ye ulaşan bir kişi, ülke vatandaşı olsun olmasın, 10 günlük karantinanın 2'nci ve 8'inci gününde korona virüs testi yaptırmak zorunda. Bu test için önceden randevu alıp, 210 sterlin civarındaki ücretini ödediğini ispatlamayanlar ülkeye alınmıyor.

"ZORUNLU KOVİD-19 SİGORTASI UZUN BİR SÜRE UYGULAMADA KALACAK"

Indiana merkezli bir sigorta firması, Kovid-19 kaynaklı masraflarla, sağlık ve kayıp bagaj gibi maddeleri kapsayan standart bir seyahat sigortasının maliyetinin, ulaşım ve konaklama gibi toplam yolculuk giderlerinin yüzde 4 ila 8'ine tekabül ettiğini söylüyor.

Türkiye piyasasında, yurt dışını ziyaret edecek olanlar için 1 aylık poliçeler kişi başı ortalama 45 eurodan başlıyor, poliçenin kapsadığı maddelerin sayısına göre bu ücret 100 euroyu geçebiliyor.

Zorunlu Kovid-19 seyahat sigortasının nasıl şekilleneceği aşılama programlarının gidişatına göre belli olacak, ancak BM Dünya Turizm Örgütü'nün eski genel sekreteri Taleb Rifai'ye göre aşılama süreci küresel çapta yıllar alacağından zorunlu Kovid-19 sigortası uzun bir süre uygulamada kalacak.

Narkotik köpekleri, Kovid-19 vakalarını testlerden bir hafta önce tespit edebiliyor

İngiltere varyantlı vakalar için test şartı

Dünya genelinde salgında ölenlerin sayı 2,6 milyonu geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)