BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeyahat sektöründe canlanmanın 5 işareti----

Seyahat sektöründe canlanmanın 5 işareti

Seyahat sektöründe canlanmanın 5 işareti
23 Mart 2021 - 15:10 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisiyle birlikte başlayan karantinalar, seyahat sektöründe ağır bir hasar yarattı. Ancak Expedia CEO’su Peter Kern, seyahat sektöründe patlama bekliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Expedia CEO’su Peter Kern, insanların seyahat planları yapmaya başladığını söyledi. Seyahat sitesinde ABD’nin bazı bölgelerinde, yaz ayları için rezervasyonların tamamen dolu olduğunu ve Avrupa’nın aşı uygulamalarının artış göstermesiyle birlikte yakın zamanda seyahate yöneleceğini söyledi. Elbette seyahat sektörü için “normalleşme” oldukça uzakta. Bunun nedeni ise iş seyahatlerinin halen başlamamış olması ve birçok ülkenin halen sınırlarının kapalı olması. Aynı zamanda ABD aşı olan vatandaşlarının bile seyahat etmesini tavsiye etmiyor.

Ancak birçok kişinin seyahate yönelik ilgisi artıyor. Bu nedenle ABD’nin havayolu şirketlerine, Airbnb ve otel zincirlerine olan talep yükselişte. İşte seyahat sektörünün canlandığını gösteren 5 işaret.

Havayolu seyahatleri artıyor

American Airlines, United, Delta ve Jet Blue’nun yöneticileri bu hafta yaptıkları açıklamalarda, havayolu seyahatine yönelik güçlü talep artışı görüldüğünü söyledi.

Rezervasyonlar ise özellikle geleneksel bahar tatili dönemi ve yaz ayları için artış gösterdi. American Airlines CEO’su Doug Parker, “son üç hafta pandemi başlangıcından bu yana en iyi hafta oldu” dedi. Açıklamasının devamında, “toplam rezervasyonlarda 2019 seviyelerine yaklaşıyoruz” ifadesini kullandı.

JetBlue CEO’su Robin Hayes de Parker’ın iyimser açıklamalarını onayladı ve oldukça fazla miktarda “bastırılmış talep” olduğunu söyledi. Hayes, “insanlar aşı olmaya başlarken, son bir yıldır görmedikleri insanları görmek için uçmak istiyor” dedi. Delta Air Lines CEO’su Ed Bastian ise çalışanlarına gönderdiği bir notta, şirketin “son haftalarda pozitif momentum gördüğünü” söyledi. Açıklamasında, “bu durum talepte dönüşün yaklaştığı konusunda umut veriyor” dedi.

Ulaşım Güvenliği Yönetimi (TSA) rakamları yükseliyor

Havayolu seyahatine yönelik talep, Ulaşım Güvenliği Yönetimi (TSA) verilerine de yansıyor. Havayolu seyahatleri, pandeminin başlangıcından bu yana ilk kez bir önceki yıla göre yükseliş gösterdi. Geçtiğimiz hafta perşembe günü yaklaşık 1,4 milyon kişi ABD’nin havaalanı güvenlik noktalarından geçiş yaptı. Geçtiğimiz yıl aynı gün ise bu rakam 780,000 seviyesindeydi. Ancak yine de bu yılın verileri, 2019 yılına kıyasla halen %60 daha düşük.

Airbnb’nin en popüler şehirleri

Airbnb sıcak iklim lokasyonları, küçük sahil kasabaları ve ulusal parklara yakın noktalara yapılan rezervasyonlarla birlikte yükselişte. Ev paylaşım websitesinden yapılan açıklamada, şirketin “bastırılmış seyahat talepleri” nedeniyle daha fazla rezervasyon gördüğünü söyledi. Aramalarda en popüler şehirler ise Maine, Kuzey Carolina ve Montana oldu. Açık alan özelliği olan ev arayan insanların sayısı ise bir yıl öncesine göre 35 kat arttı.

Dev anlaşmalar

Extended Stay America, yaptığı açıklamada 6 milyon dolarlık bir anlaşmayla özelleşeceğini söyledi. Bu ise 2020’de zorlu bir yıl geçiren otel sektörü için umut ışığı oldu. Düşük bütçeli zincirin ABD’de 650 oteli bulunuyor. Şirket geçtiğimiz yıl rakiplerine kıyasla daha iyi performans gösterdi çünkü zincir, seyahat eden sağlık çalışanları ve pandemi sürecinde iş seyahati yapmak zorunda olan diğer çalışanlar için çekici bir konumdaydı.

Blackstone ve Starwood Capital şirketi eşit bir şekilde bölüşecek ve sahipleri zincirin büyümeye devam edeceğini düşünüyor. Starwood’un bir yöneticisi Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, müşteri tabanının gelecekte yükseleceğini söyledi.

Disneyland nihayet açılıyor

Disneyland ve kardeş tema parkı California Adventure, 30 Nisan’da sınırlı kapasiteyle açılmayı planladıklarını açıkladı. Disneyland bir yıldan uzun bir süredir, pandemi nedeniyle kapalıydı. ThemeParkInsider.com'un Editörü Robert Niles, “Disney için normalleşmenin son sinyali” dedi. Açıklamasının devamında, “Disneyland’ın kapalı olması, bazı şeylerin ters gittiğinin bir hatırlatıcısıydı” ifadesini kullandı.

Putin neden kameralar önünde aşı olmayacak ?

 

İşte vaka oranları en çok artan ve azalan iller!

 

ABD'den AstraZeneca aşısı açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)