BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemServisçilerden ilanlı plaka tepkisi----

Servisçilerden ilanlı plaka tepkisi

Servisçilerden ilanlı plaka tepkisi
26 Şubat 2016 - 11:45 www.finansgundem.com

İstanbul’daki servisçi esnafının plaka talebinde yaşanan yeni gelişme İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ilginç bir tepkiyle karşılık buldu.

FINANSGUNDEM.COM

10 aydır servisçiler ile Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni (UKOME) karşı karşıya getiren beklenti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mayıs 2015’te İstanbul’da esnafa hitap ettiği toplantıda başladı. Erdoğan, “Ver plakayı, bırakalım sigarayı” pankartı açan servis şoförlerine, “Sizden bu sözü aldım, ben de şimdi Büyükşehir Belediye Başkanıma diyorum ki, hadi bakalım bununla ilgili olarak adımı da siz atacaksınız. Hayırlı olsun'' dedi.

Mesaj üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Cumhurbaşkanı’nın servisçilere verdiği plaka müjdesini hayata geçirmek için ilgili oda ve derneklerle çalıştıklarını belirterek verdikleri sözü tutacaklarını söyledi. Her çalışmada özellikle taksici, minibüsçü ve halk otobüsçü esnafını mağdur etmemeye özen gösterdiklerini dile getiren Topbaş, "Servisçilere plaka konusu hemen bir yazıyla oldu bittiye getirilemez. Çok ciddi bir çalışma gerekiyor. Bu çalışmayla binlerce hak sahibi olacak servisçimiz var. Görüşmeler devam ediyor. Doğru bir sistem kurmalıyız ki yarın bu şehre, gelecek kuşaklara problem olmasın" diye konuştu.

ŞOFÖRLERDEN EYLEM

Ancak 5 ay sonra servis şoförleri, plaka haklarını alamadıkları gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Saraçhane binası önünde eylem yaptı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin toplantısından plaka kararı bekleyen servisçiler, "Plaka hakkımız söke söke alırız", "Esnaf uyuma plakana sahip çık" sloganları attı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine verdiği plaka sözünü hatırlattı. 

TAM SAYFA İLAN VERDİLER
 
Süreç içinde devam eden çalışmalardaki son gelişme ise bugün gazetelere verilen tam sayfa ilanla ortaya çıktı.
Şubat ayında yapılan UKOME toplantısında plaka tahdidine yönelik bir karar çıkmadığını aksine sektöre hizmet etmeyen bir karar alındığı öne süren servisçiler “Sayın Cumhurbaşkanım biz sigarayı bıraktık ancak plakalarımızı alamadık” diye seslendi.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası ve İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği imzalı, “34 C 00001” plakalı ilanda şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Cumhurbaşkanım,
Biz sigarayı bıraktık ancak plakalarımızı alamadık.
Sn. Cumhurbaşkanım, İstanbul’daki servisçi esnafına vermiş olduğunuz plaka tahdidi müjdesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilmemiştir. 11.02.2016 tarihinde yapılan UKOME toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, plaka tahdidi beklentilerin aksine sektöre hizmet etmeyen bir karar almıştır.
Bizler, Sn. Cumhurbaşkanımızın esnafa verdiği ve Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımızın teyit ettiği gibi ve tüm Türkiye genelinde uygulanan şekilde düzenleme yapılmasını istiyoruz.
Aksi bir uygulamanın servis sektörüne çözüm değil sorun çıkartacağına inanıyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımızın, İstanbul servisçisine verdiği söz gecikebilir. Ama asla yerde kalmayacağına olan güvenimiz tamdır.”

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İBRAHİM01 Mart 2016 09:14

    Arkadaşım istanbulda trafik bir araca 10-15 kişi binmesi ile mi oluyor yoksa bir araca 1 kişinin binmesi ile mi oluyor eğer toplu taşıma seven bir millet olsak istanbulda trafik olmaz servis esnafıda toplu taşımadır hiçbir servis esnafının çalışmadığı bir gün düşün bakalım hangi otobüs hangi minibüs alacak sizi

  • ramco27 Şubat 2016 16:45

    bu is mahkemelik olur

  • ramco27 Şubat 2016 16:42

    sen 5000 ninibusu ana hartelden kaldırıyon sonra 50.000 den fazla servis minibusunu salıyon yollara

  • ramco27 Şubat 2016 16:39

    ben minibus esnafiyim kesinlikle istemiyoruz plaka donmasını

  • burhan yılmaz19 Nisan 2018 22:56

    tabi sizin minübüslerde tahdit var servislere gelince niye yok

  • kesinlikle hayır26 Şubat 2016 15:32

    şıanda sabah saatlerii ve akşam saatleri traği hem felç hemde katleden servis şöferlerine kesinlikle plaka verilmemeli hatta kaldırılmalı.

  • ömer26 Şubat 2016 12:44

    cumhurbabanın işi gücü var Afrikaya gitmiş çalışıyor. peşinden de 150 kişi götürmüş.