BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaServetlerinin yarısını bağışladılar----

Servetlerinin yarısını bağışladılar

Servetlerinin yarısını bağışladılar
21 Şubat 2013 - 11:15 www.finansgundem.com

Bill Gates ve Buffett’ın servetlerinin yarısını hayırseverlik için bağışlama sözü verdi

ABD'li bilişim devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve Amerikan yatırım şirketi Berkshire Hathaway'in patronu Warren Buffett'ın servetlerinin yarısını hayırseverlik için bağışlama sözü vererek başlattıkları kampanyaya, Alman yazılım devi SAP'nin kurucularından Hasso Plattner da katıldı.
The Giving Pledges Vakfı'na üye olabilmek için servetinin en az yarısını bağışlamak gerekiyor. Forbes'ın "Dünyanın en zenginleri" listesine göre, SAP'ın kurucularından Hasso Plattner'in 7.2 milyar dolar serveti bulunuyor. Plattner servetinin yarısını Giving Pledge (Verme Taahhüdü) adlı kampanyaya bağışlama kararı aldı.
2010 yılında başlatılan Giving Pledge büyük servet sahiplerinin paralarının en az yarısını henüz yaşarken istedikleri hayır işleri arasında bölüştürmesini amaçlıyor.
STAR WARS'TAN FACEBOOK'A
Alman işadamı Plattner'le birlikte 8 ülkeden 11 dolar milyarderu daha Giving Pledge'e dahil oldu. Yeni üyeler arasında İngiliz işadamı Richard Branson ve Rus 'oligark' Vladimir Potanin de var. Son 2 yılda projeye destek sözü açıklayan isimler arasında CNN kurucusu Ted Turner, Star Wars filmlerinin yapımcısı George Lucas ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg de bulunuyor. Giving Pledge'in 105 milyarder üyesi var.
Bill & Melinda Gates Vakfı tarafından koordine edilen kampanyaya katılma sözünün yasal bağlayıcılığı bulunmuyor. Hasso Plattner'in kurucusu olduğu Alman yazılım devi SAP'nin cirosu yıllık 16.2 milyar euro.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)