BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSermaye piyasaları tamamen değişecek----

Sermaye piyasaları tamamen değişecek

Sermaye piyasaları tamamen değişecek
04 Nisan 2013 - 21:53 www.finansgundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş yıl sonuna kadar bambaşka bir sermaye piyasaları ile karşılaşılacağını söyledi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, sermaye piyasalarında 60 yeni düzenleme ile bu yılın sonunda bambaşka bir sermaye piyasaları ile karşılaşılacağını belirtti. Ertaş, “Hedefimiz, tüm ürünlerin bir arada bulunacağı, uluslar arası bir sermaye piyasası oluşturmak. Takasbank, Merkezi Kredi Kuruluşu, Sukuk, Gayrimenkul Sertifikaları ve Kollektif Yatırım Kuruluşları gibi alanlarda 60 yeni düzenleme ile yıl sonu itibariyle bambaşka bir sermaye piyasası ile karşı karşıya kalacağız. Hedefimiz, dünyanın ilk 10 finans merkezinden biri haline gelmek” diye açıkladı.
Ertaş, Borsa İstanbul’un gala yemeğinde yaptığı konuşmada, ilk etapta aracılık sektöründe yeniden yapılanma için çalıştıklarını açıklayarak, “Bu çalışmalarını sonucunu bir-iki hafta içinde açıklayacağız. Hedefimiz, en az bankacılık kadar güçlü bir sermaye piyasası oluşturmak” dedi.
"EN GEÇ 2014 SONUNA KADAR FONLAR ELEKTRONİK ORTAMDA ALINIP SATILACAK"
Ertaş, planlanan bir başka değişimin ise yatırımcı profili olduğuna işaret ederek, yatırımcılara yönelik değişiliklikler gerçekleştireceklerini söyledi. Öte yandan çok yakın bir zamanda yatırım fonları için elektronik bir platform oluştrucaklarını açıklayan Ertaş, “En geç 2014 başında yatırım fonlarını elektronik platformad alınır satılır hale getireceğiz. Böylece fonlara erişim kolaylaşacak, karşılaştırma imkanı olacak ve iyi olanın kazanıp büyüyeceği bir piyasayı oluşturacağız” diye konuştu. SPK Başkanı Ertaş, ayrıca finansal eğitim seferberliği başlatacaklarını da sözlerine ekledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)