BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSerdar Ortaç'tan geç gelen özür!----

Serdar Ortaç'tan geç gelen özür!

Serdar Ortaç'tan geç gelen özür!
29 Mart 2013 - 15:19 www.finansgundem.com

Serdar Ortaç, 1999 yılında Magazin Gazetecileri Derneği Ödül Töreni'nde Ahmet Kaya olayıyla ilgili yıllar sonra canlı yayında özür diledi

Kürtlerin bu ülkede yıllarca yok sayıldığını söyleyen Serdar Ortaç şunları söyledi: "Orhan Gencebay'ın söylediği gibi Bulgarlar bizim kardeşimiz, bizim etnik kökenlerimiz. Az önce içeride Orhan Gencebay, bana ders niteliğinde birkaç şey anlattı. 36 etnik kökenimizden bir tanesi bugün burada şarkı söyleyebiliyor. Yıllar önce yok saydığımız Kürt kardeşlerimizi, ki bana da yanlış öğretilip beni de gaza getirip heyecanlandırdılar o sene, yıllarca yok saydık. Umarım ki bir Kürt kardeşimizin Kürtçe şarkısını burada duyarız ve hepimiz, başta ben olmak üzere, yaptıklarımızdan pişman oluruz. Çünkü yıllarca biz yok saydık hepsini. Yani, Kürtçe söyleyemezsin, Türkçe okuyacaksın, şu lehçede okuyamazsın... Öyle oldu, biz de onlara inandık, yok saydık. İnşallah öyle bir gün de gelir."
Ahmet Kaya, 12 Şubat 1999 tarihinde düzenlenen Magazin Gazetecileri Ödül Töreni'nde, 'Yılın Müzik Yıldızı' ödülünü almak için sahneye geldiğinde "Ben bu ödülü yalnızca kendi adıma değil, bu ödülü İnsan Hakları Derneği adına, 'Cumartesi Anneleri' adına, magazine emek veren bütün insanlar adına, bütün Türkiye adına alıyorum. Önümüzdeki kasette, Kürt asıllı olduğum için, Kürtçe bir şarkı yapıyorum, Kürtçe bir de klip çekiyorum. Bu klibi yayınlayacak yürekli insanların olduğunu da biliyorum. Yayınlamazlarsa, Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını da biliyorum" demişti.
Konuşmasının ardından Serdar Ortaç'ın da aralarında olduğu bir grup tarafından protesto edilen Ahmet Kaya'ya çatal, bıçak fırlatılmıştı. Olayların büyümesi üzerine Ahmet Kaya tören salonu dışına çıkarılmıştı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)