BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSerbest kıyafete kesinlikle karşılar!----

Serbest kıyafete kesinlikle karşılar!

Serbest kıyafete kesinlikle karşılar!
22 Nisan 2013 - 16:45 www.finansgundem.com

Büyük tartışma yaratan okullarda serbest kıyafete geçiş uygulamasına özel okullardan tepki büyüyor

Büyük tartışma yaratan okullarda serbest kıyafete geçiş uygulamasına özel okullar tepki gösteriyor. 209 özel okul arasında yapılan bir ankette, 206 okul üniforma istedi ve serbest kıyafete karşı çıktı.
Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer döneminde önümüzdeki yıl başlatılması kararı alınan serbest kıyafete özel okullar da ezici bir oranla karşı çıkıyor.
Hürriyet'in haberine göre, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, bu konuda velilerin de düşüncelerini öğrenmek üzere anket yaptıklarını ve ankette 209 okulun 206'sının 'üniforma istiyoruz' dediğini açıkladı. Gülan, şöyle devam etti:
"Velilerin büyük bölümünde, 'daha fazla masrafımız olacaktır, çocuklarımızla akşam ödev, sabahları kıyafet kavgası yapmak istemiyoruz, zaten sözümüzü zor dinletiyoruz, bu marka yarışına dönüşecek' gibi endişeler olduğunu belirledik. 'Kıyafet, okula bir aidiyet duygusu yaratıyor, okulun öğrencisiyim' görüşleri de ifade edildi. Buna göre, özel okullar üniforma istiyor. Özel okullardaki velilerin tercihi üniforma. Kendi okulumda bile velilerin yüzde 94,7'si forma istedi."
ÖZEL OKULLAR İSTERSE ÜNİFORMAYI KALDIRMAYACAK
Gülan, yönetmeliğe göre özel okullarda velilerin yüzde 60'ının yazılı muvafakat vererek üniforma isteğini belirtmesi durumunda, kıyafet serbestliğinin uygulanmayacağını kaydetti.
SERBEST KIYAFETE YENİ AYAR
Öte yandan araştırma şirketi A&G de devlet ve özel okullardaki 2.510 veli ve 504 öğretmenle anket yapmış ve konu ile ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıkmıştı. Araştırmada ankete katılan velilerin yüzde 81’i, öğretmenlerin de yüzde 83’ü serbest kıyafet uygulamasına karşı olduğunu açıklamıştı.
Serbest kıyafet uygulamasını yanlış bulma nedenlerinin başında ‘dar gelirli ailelerin çocuklarının okullarda ezilecek’ olasılığı geliyor.
ÖNÜMÜZDEKİ YIL İÇİN PROVA
İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da, bazı okullarda haftanın belirli günlerinde serbest kıyafet uygulaması yapılması, bazılarının da anketle durumu belirlemeye çalışmasıyla ilgili, "Müdürlük olarak resmi boyutta 'yapmayın' ya da 'yapın' demedik. Okullarda 'bir deneme yapın görelim' de demedik. Serbest kıyafet uygulayan öğretmenlere de 'niye uyguluyorsunuz' söyleme durumumuz yok. Okullar, serbest kıyafet için aileye sorar ya da sormaz, artık o kendi yöntemidir. Bakanlık zaten serbest kıyafet uygulamasını teşvik ediyor. Bunlar önümüzdeki yıl için bir prova olarak algılanabilir" dedi.
Bazı okullarda velilerin üniformaya devam etmek istemesine ilişkin de Yıldız, yönetmelik üzerine önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında devlet okullarında kıyafet serbestliği uygulanacağını, bu yıl genel uygulamanın geçerli olmadığını anlattı.
Yıldız, "Okullar bu eğitim ve öğretim yılında istediği gibi uygulama yapabilir. Ama yönetmeliğe göre önümüzdeki yıl bunu yapamayacak. Serbest kıyafete geçecek" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)