BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporŞenol Güneş: Aziz Yıldırım'ı tebrik ediyorum----

Şenol Güneş: Aziz Yıldırım'ı tebrik ediyorum

Şenol Güneş: Aziz Yıldırım'ı tebrik ediyorum
28 Eylül 2015 - 03:23 www.finansgundem.com

​Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Her oyuncu bizim için çok önemli, bugün bir maç vardı ve bizim kazanmamız lazımdı. Geçmişle bizim alakamız yok, hikayelere gerek yok, biz hikayelerin değil gerçeklerin takımıyız. Bu tarz baskılara gelmem, etkilenmem. Bugün apayrı bir maçtı, yepyeni bir Fenerbahçe vardı, yepyeni Beşiktaş vardı. Fenerbahçe iyi bir takım, biz de iyi oynadık, taraftarımız da bize destek verdi."

"Şerefli ikincilikle işimiz yok, şerefli birincilik istiyoruz"

"Biz takım olarak hala beklenmeyen hatalar yapıyoruz, bu tarz hatalar bize yakışmıyor. Çok kolay puan kaybetmememiz lazım, şerefli ikincilikle işimiz yok, biz şerefli birincilik istiyoruz. Cenk Tosun bugün ilk 11 oynayabilirdi ama benim için sonradan oyuna girip elinden geleni yaptığı için benim için 11 oyuncusu. Cenk'i bugün 11'de oynatacaktık ama şartlar el vermedi."

"Aziz Yıldırım'ı tebrik ediyorum"

"3-4 transfere ihtiyaç olabilir ama bu transferler olmadan da Fenerbahçe'yi yenebiliyorsak demek ki iyi yoldayız. Bu yıl itibariyla Fenerbahçe'nin oyun anlayışında değişiklikler var ve biz de buna göre plan yaptık, hücum oyuncularımızdan savunma yapmasını istedik. Maçın gidişine göre bazı kararlar verdik. Quaresma ile ne benim, ne de kulübün bir sorunu olabilir. Aziz Yıldırım'ı da tebrik ediyorum, hafta içi çok güzel açıklamalarda bulundu."

Şenol Güneş'in basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yi 3-2 yendikleri derbi maçın zor geçtiğini ancak kazanmayı başardıklarını söyledi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Güneş, iki tarafın da kazanmak adına hamleler yaptığını kaydederek, "Zor bir maçtı. Lideri yendik, lider olduk. Lige de renk getirdik. Eğer biz kaybetseydik, Fenerbahçe avantaj yakalayacaktı. Şimdi ise iş dengelendi. Takımlar ortak bir şekilde yarışa devam ediyor" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğunu anlatan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: "Biz de iyiyiz. Bu maç bizim için bir ölçüydü. Hatalarımız da oldu. Hem gol yedik hem de gol pozisyonları verdik ama artılarımız da vardı. Bütün futbolcuların emeğine teşekkür ederim. Seyircilerin desteği olağanüstüydü. Motivasyon için başkanımıza ve yöneticimiz Ahmet Nur Çebi'ye teşekkür ediyorum. Oyuncularım bir takım olgusu içinde sahaya çıktı ve kazanmayı istedi. Üç puan aldık, mutluyuz."

Şenol Güneş, milli maç arasından sonra takımın daha iyi bir seviyeye ulaşacağını düşündüğünü aktararak, "Bu dönemi aşabilirsek çok daha güzel sonuçlar alabiliriz. Lider, büyük takım gibi yaşamak zorundayız. Ona uygun olmak durumundayız. Her maça 3 puan için çıkmalıyız ve aynı zamanda iyi futbol oynamamız gerekiyor" diye konuştu.

"Beşiktaş hak etti ve kazandı"

"Bizim için maçın hikayesi olmaz, gerçeği olur" diyen siyah-beyazlı teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu maç bitti. Tarihin sayfalarına yazıldı, o konuşulur ama biz Sporting Lizbon maçına hazırlanacağız. Maçtan önce 'Beşiktaş yenemiyor, Şenol Güneş kazanamıyor' ifadeleri çok kullanıldı. Geçen sene kupada 3-0 yendik, bu sene 3-2 kazandık. Hikaye kısmı çok konuşuluyor. Futbolun gerçeğine bakarsak daha güzel. Beşiktaş hak etti ve kazandı."

Fenerbahçe derbisinin son dakikalarında oyuna giren ve sarı-lacivertli ekibe karşı ilk kez mücadele eden Cenk Tosun için ayrı bir parantez açan Güneş, "Maçın son 5 dakikasında oyuna giren ve uzatmalarla birlikte 10 dakika mücadele eden Cenk'in oyun iştahı ve katkısı 90 dakikaya bedeldi. Bu takımın ne kadar ileriye gidebileceğini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Sonradan görüntüye bakınca auttu"

Derbide hakemin maçın önüne geçip geçmediğiyle ilgili bir soru üzerine Şenol Güneş, şöyle konuştu: "Ersan'a kart gösterilen faullerin birçok benzeri önümde oldu ama kart gösterilmedi. Yediğimiz golde hata yapan, 'aut' diye bırakan oyuncularımız var. Ne olursa olsun devam etmeleri gerekiyordu. Sonradan görüntüye bakınca auttu. Haklıyız ama bir şeyi geri getirmez. Skoru 2-2 yaparken hakem Fenerbahçe'yi engellemedi, niye ondan sonra engellesin. Öyle olsaydı, daha önceden başka bir oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışına gönderebilirdi."

Bir basın mensubunun "Beşiktaş'ın 3-4 transfere ihtiyacı var gibi gözüküyor. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Güneş, "Bu takım 3-4 transfer yapmadan da Fenerbahçe'yi yenebiliyorsa, demek ki iyi gidiyoruz. O da güzel bir şey" yanıtını verdi.

"Quaresma'yla bir sorun yok"

Şenol Güneş, Fenerbahçe karşısında yedek kulübesinde oturan Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma'yla sorun yaşanıp yaşanmadığı sorusu üzerine, "Benim bir sorunum olmaz. Kulübün de bir sorunu yok. Quaresma, takımın bir oyuncusudur. Kulübün patronu başkan ve yönetimdir. Biz burada bir iş yapıyoruz. Her oyuncu bizim için önemlidir. Zaten 20 tane oyuncum var ve hepsine ihtiyaç duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaşlı taraftarların şampiyonluğa inandığını vurgulayan Güneş, "Beşiktaş taraftarı şampiyonluğa inanıyor. Seyirciye teşekkür ediyorum. Atmosfer çok güzeldi. Bu gönülden gelen destek çok önemliydi. Seyirci de yerini, evini arıyor. Bu stada gelmek kolay bir şey değil" değerlendirmesinde bulundu.

Şenol Güneş, yayıncı kuruluşa yaptığı "şampiyonluk yolunda şerefli şampiyonluk istiyoruz" açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Genelde ikinci olunca 'şerefli ikinci olduk' denir. Niye onu söyleyelim. Tam tersine hem şerefli olalım hem birinci. Birinci gibi yaşayalım. Duruşumuzla, davranışımızla, aldığımız sonuçlarla birinciliğe layık görüntü vermek zorundayız. Kaderine razı takım yerine, kaderini oluşturan takım olmak istiyoruz. Söylemeye çalıştığım bu. Teslimiyet yok" diyerek sözlerini tamamladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)