BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSeneye Paris’in merkezi yalnızca yayalara açık olacak----

Seneye Paris’in merkezi yalnızca yayalara açık olacak

Seneye Paris’in merkezi yalnızca yayalara açık olacak
14 Mayıs 2021 - 17:56 www.finansgundem.com

Paris Belediyesi’nin Rue de Rivoli’deki trafiği toplu taşıma araçları ve bisikletlerle sınırlandırmasının ardından, yetkililer kısıtlamaları, başkentin tarihi ve ticari merkezini de kapsayacak şekilde genişletmeye çalışıyor.

Paris Belediye Başkan Yardımcısı David Belliard yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıldan itibaren başkentin merkezinin trafiğinin sınırlandırılarak, yayalar ve bisiklet kullanan kimseler için geniş bir alan haline getirilmesi noktasında yapılan çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Belliard, söz konusu adımın bölge sakinlerinin ve buraya gelen turistlerin şikayet ettikleri çevre kirliliğini azaltmaya büyük oranda katkı sağlayacağına işaret etti.

Şarkul Avsat'taki habere göre; Belliard, Madrid, Roma ve Milano da dahil olmak üzere birçok şehrin benzer eylemlerde bulunma noktasında Paris’ten önde geldiğini söyledi. Londra gibi diğer başkentlerde şehir merkezinden geçen araç sahiplerine bu kapsamda bazı kısıtlamalar getirildi. Fransa’nın Lille ve Nantes gibi şehirlerinde de benzer adımlar atıldı.

HER GÜN BU BÖLGEDEN 180 BİN ARAÇ GEÇİYOR

Belediye istatistikleri bu bölgeden her gün 180 bin aracın geçtiğini gösteriyor. 100 bin aracın ise hiç durmadan bu bölgeden geçtiği bildirildi. Söz konusu planın uygulanmaya başlamasıyla birlikte Paris’in merkezinden yalnızca toplu taşıma araçları, taksiler ve yük taşımacılığı yapılan araçların geçişine izin verilerek bu bölge yayalara tahsis edilecek. Turist otobüslerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Kirliliği azaltmanın yanı sıra söz konusu planda istenen şey, bölgede alışveriş yapanların güvenliğini sağlama, gürültüyü azaltma ve toplu taşıma akışını iyileştirmek olarak hedefleniyor. Rue de Rivoli de uygulanan yasak deneyi, hava kirliliğinin iki dereceden fazla azaltılmasına yardımcı oldu.

Yasak kapsamına Paris kaldırımları alanının yaklaşık yüzde 7’sini oluşturan St. Michel Avenue ve St. Germain’in bazı kısımlarının yanı sıra, başkentin dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci bölgeleri yani Paris Latin Mahallesi ve Pompidou Merkezi çevresindeki sokakların da dahil edileceği belirtildi.

Öte yandan özel araçların geçiş yasağının Champs-Elysees (Şanzelize Caddesi) ve Eyfel Kulesi çevresindeki sokakları kapsamayacağı bildirildi.

Fransa'da ikinci kez "iç savaş" uyarısı

 

Fransa'da son 24 saatte 19 bin 791 Kovid-19 vakası kaydedildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)