BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSendikalardan flaş karar----

Sendikalardan flaş karar

Sendikalardan flaş karar
01 Mayıs 2015 - 11:23 www.finansgundem.com

1 Mayıs işçi bayramı İstanbul'da Taksim yasağı sebebiyle gergin. Beşiktaş'ta sendikalar Taksim'e yürüyecek.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü'nde kutlamalara izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresi ile Beşiktaş'ta çok sayıda çevik kuvvet polisi görev yerlerini aldı. Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş meydanına yürümek isteyen 150 kişilik gruba polis müdahale etti.

12.00'DA YÜRÜME KARARI

DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin üyelerinden oluşan grup,saat 12.00'de Beşiktaş meydanından Taksim'e yürüme kararı aldı. Polis helikopterleri Beşiktaş üzerinde uçuyor. 

KARAYALÇIN: 7 HAZİRAN'DA NE OLACAĞINI BİLİYORUZ

Öte yanan Beşiktaş'a gelen CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, güvenlik önlemlerine tepki gösterdi. Basın mensuplarına açıklama yapan Karayalçın, "Bugün saat 12.00'da ne olacağını bilemeyiz ama 7 Haziran'da ne olacağını biliyoruz" dedi. 

TAKSİM'E YÜRÜME TALEBİ

Ellerinde karanfillerle Taksim'e yürümek isteyen sendikaların talebi valilik tarafından değerlendiriliyor. Toplanan gruplar kortej oluşturmaya başladı. Kortejlerin yürüyüşüne izin verilmiyor. Polis sadece sendikaların temsilcilerine izin veriyor. 

OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE TEHDİT İDDİASI

Sendikalar bu yıl Taksim'e çıkmak için toplanma yeri olarak seçti. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, işçileri taşıyan otobüslerin tehdit edildiğini ve araçların buraya gelemediğini iddia etti.

GÖZALTI GERİLİMİ

Sırt çantasında gaz maskesi olduğu şüphesiyle gözaltına alınmak istenen genç, CHP'li vekil Süleyman Çelebi'nin girişimleriyle polisin elinden aldı.

GRUPLAR TOPLANMAYA BAŞLADI

DİSK binasında tadilat olması nedeniyle bu yıl sendika toplanma alanı olarak Beşiktaş meydanını seçmişti. Gruplar Beşiktaş meydanında toplanmaya başlandı. HDP, CHP DİSK, Cumartesi annelerini bu noktaya gelmesi bekleniyor. CHP'li vekil Süleyman Çelebi de orada. Yer yer gözaltılar var.

BARBAROS BULVARI'NDA POLİS MÜDAHALESİ

Beşiktaş Barbaros Bulvarı Sait Çiftçi katılımında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, pankart açarak Beşiktaş Meydanı'na yürümek istedi. Bunun üzerine polis gruba biber gazı ve boyalı mermi ile müdahale etti. Müdahale sonrası göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Grup ile göstericiler arasında kovalamaca sürüyor.

ARAMALAR

Ara sokaklarda aramalar var. Yayalar kontrollü şekilde alınıyor. Sarı basın kartı mensupları olmayan basın mensupları meydana alınmıyor. Ayrıca polis, vatandaşlara kimlik uygulaması yaparken aynı zamanda sırt çantası olanları aradı.

POLİS BARİKATINI OTOBÜSLERLE AŞTILAR

Zincirlikuyu’da toplanan bir grup, Beşiktaş’a yürümek isteyince polis izin vermedi. Yaşanan tartışmaların ardından grup, belediye otobüslerine binerek Beşiktaş’a gitti.

Zincirlikuyu Köprüsü üzerinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Beşiktaş’a yürümek istedi. Yolu kapatan polis, ilk önce araç ve eylemcilerin geçişine izin vermedi. Bir süre yaşanan tartışmaların ardından eylemciler, yoldan geçen belediye otobüslerine bindi. Polisin yolu araç geçişine açmasının ardından eylemciler, otobüslerle Beşiktaş yönüne gitti.

SENDİKALARDAN VALİYE TEKLİF

Sendikalar ve bazı sivil toplum örgütlerinden oluşan 1 Mayıs Komitesi, İstanbul Valisi Vasip Şahin'e teklif götürdü. Komite Beşiktaş meydanında toplanıp öğlen saatletine doğru basın açıklaması yapıp dağılmayı önerdi. Valilik düşünmek için süre istedi.

Sendikaların Beşiktaş ve Şişli'de toplanıp Taksim'e çıkma kararı alması sonrası gözler bu ilçeye çevrildi. İstanbul polisi Beşiktaş'ta adeta kuş uçurtmuyor. Kentte 21 bin polisin görev yapacak, 62 TOMA’nın olaylara müdahale edecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)