BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSendikalar Taksim’e çıkamadı----

Sendikalar Taksim’e çıkamadı

Sendikalar Taksim’e çıkamadı
17 Haziran 2013 - 16:13 www.finansgundem.com

KESK, DİSK ve üç meslek örgütü polisin müdahalelerini sonlandırması talebiyle bugün iş bıraktı

Beş sendika ve meslek örgütünden 800 bin çalışan, Gezi Parkı eylemlerinde hükümetin izlediği tutumu protesto etmek için greve gitti. İstanbul'da KESK ve DİSK'in Taksim'e yürümesine polis izin vermedi.
Hükümetin Gezi Parkı protestolarına yönelik tutumunu protesto etmek için Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) bugün Türkiye genelinde genel greve gitti. Sendika ve meslek örgütlerinin yaklaşık 800 bin üyesi iş bıraktı.
İş bırakan sendika ve meslek örgütleri İstanbul, Ankara ve İzmir'de yürüyüş düzenledi.
İstanbul'da DİSK, Şişli'deki genel merkez önünde, KESK ise Tünel'de toplandı.
DİSK, Şişli'deki sendika binası önünden Halaskargazi Caddesi'ne çıkarak Taksim yönüne yürümeye başladı. Polis, Pangaltı'da TOMA'larla yolu kapattı.
DİSK'in Pangaltı'da yaptığı basın açıklamasının ardından yürüyüş sona erdi. Taksim'e yürümek isteyen bazı grupların bekleyişi ise sürüyor.
Tünel'de toplanan KESK üyelerinin yürümesine de polis izin vermedi. Gruptakiler oturma eylemi yaptı. Taksim'e yürümelerine izin verilmeyen grup basın açıklamasının ardından dağıldı.
VALİLİK: YASAL DEĞİL
Öte yandan İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, ''Taksim Meydanı ve çevresinde sağlanmış olan huzurlu ortamın sürdürülmesini engellemeye matuf bu tür çağrılar yasal değildir. Taksim Meydanı'nda yasal olmayan toplanmalara bundan sonra da müsaade edilmeyecektir'' denildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)