BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSendikacıların önünü TOMA kesti----

Sendikacıların önünü TOMA kesti

Sendikacıların önünü TOMA kesti
17 Haziran 2013 - 14:16 www.finansgundem.com

Ankara Kızılay'da sendikaların gergin yürüyüşü başladı

Onbinlerce üyesi bulunan 5 sendika ve birlik bugün iş bırakma eylemi yapıyor. Ankara'daki eylem 12.00 gibi başladı ve saat 14.30 gibi sona erdi. İzmir'de binlerce kişi Basmane Meydanı'na doğru yürüyüşe geçerken, İstanbul'da saat 16.00'da Taksim'e yürünecek. Adana, Manisa, Antalya ve Samsun gibi bir çok ilde de benzer eylemler yapıldı.
Taksim Gezi Parkı'na dün akşam yapılan polis müdahalesi sonrası DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDHB ortak eylem kararı almıştı. Bugün yapılan iş bırakma eylemine 27 bin üyeli Türk Diş Hekimleri Birliği ise ilk kez katılıyor.
ANKARA’DA GERGİN DAKİKALAR
İstanbul'daki eylem için ise sendika ve birlikte saat 16.00'da bir araya gelip Taksim'e yürüyecek. İstanbul'daki yürüyüşe ilişkin İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada ise "Sendikaların çağrısı Taksim Meydanı ve çevresinde sağlanmış olan huzurlu ortamın sürdürülmesini engellemeye matuf bu tür çağrılar yasal değildir. Taksim Meydanı'nda yasal olmayan toplanmalara bundan sonra da müsaade edilmeyecektir." denildi.
İşte Ankara'daki yürüyüşte dakika dakika gelişmeler:
SAAT:14.30
Oturma eyleminin süresi doldu ve gruplar dağılmaya başladı...
SAAT 14.15
Oturma kısa sürdü, sendikalar hep birlikte halay çekmeye başladılar
SAAT 14.10
Ankara'daki eylemde 15:00’e kadar oturma kararı alındı. Kitle "Her yer Taksim her yer direniş" sloganı atıyor.
SAAT 14.05
Sendikalar, Güvenpar'a çıkan Kolej Kavşağı'ında önlerinin polis tarafından kesilmesi üzerine Güvenpark'a gitmekten vazgeçti. Sendika başkanları, Kızılay Meydanı'na çıkan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde oturma eylemi yapacaklarını açıkladılar.
SAAT 14.00
Miting aracında yapılan anonsta kitlenin bulundukları yerde oturmaları istendi. Kitle ile TOMA araçları arasında 50 metrelik bir mesafe bulunuyor.
SAAT 13.45
Sendikalar Kızılay Meydanı'na gitmek istiyor. Polis şu sıralarda "Dağılın" anonsu yapıyor. Ankara'daki eylemin yanı sıra İzmir, Manisa ve Adana'da da eylemler yapıldı.
BİR ÇOK İLDE DESTEK EYLEMİ VAR
İZMİR
: İzmir'de greve katılan sendikalar Basmane meydanında toplanıyor.
ADANA: Gezi Parkı eylemlerindeki polis şiddetini protesto etmek için 1 günlük iş bırakan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDP üyeleri, protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı.
Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 500 kişi Atatürk Caddesi’nden, Atatürk Parkı’na yürüdü.
KESK, DİSK, TMMOB, BES, TTB ve TDB üyeleri Manisa’da da bir günlük grev kararı alıp protesto yürüyüşü yaptı.
MANİSA: Sendikaların bir günlük grev kararı almaları üzerine KESK Manisa Şubeler Platformu’na bağlı sendika üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişi Manisa Lisesi önünde toplandı. Grup, 15 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.
ANTALYA: Taksim Gezi Parkı eylemlerinin 21’inci gününde polis tarafından güvenlik gerekçesiyle çembere alınan Taksim Meydanı’nın halka açılması için Antalya’da da grev kapsamında yürüyüş düzenlendi. Eyleme 300 kadar kişi katıldı.
SAMSUN: KESK, DİSK, TTB, TDB ve TMMOB sendikaları üyesi yaklaşık 500 kişi, bugün protesto yürüyüşü yaptı. İstiklal Caddesi üzerinde toplanan sendika üyeleri, Lise Caddesi ve Gazi Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanına gitti. Sloganlar atıp ellerinde dövizler ve flamalar taşıyan grup hükümeti yaptığı uygulamalar nedeniyle protesto etti. Tüm gruplar adına açıklamayı yana KESK Dönem Sözcüsü Müşfik Veysel Erdoğan, baskı ve şiddete karşı direnenlerle birlikte olacaklarını söyledi. Hükümet aleyhinde sloganlar atan sendika üyeleri, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
BALIKESİR: Bugün saat 11.30 sıralarında, Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, insanca bir yaşam istediklerini belirterek Alihikmetpaşa Meydanı’na yürüdü. Polis, eylemcileri kaldırımdan yürütmek istedi. Kısa süreli tartışma sonrası eylemciler yolun bir şeridinden yürüdü. Bu arada, trafiğin akması ilginç görüntüler oluşturdu. Eylemciler, ’Susma haykır, direniş haktır’, ’Her yer Taksim her yer direniş’, ’Yılgınlık yok, direniş var’, ’Zafer direnen emekçinin olacak’ sloganları attı. Bir çift, ’Kimyasal Tayyip istifa’ yazılı pankart açtı. Üniversitelilerin de eyleme destek verdiği gözlendi.
KOCAELİ: Merkez Bankası önünde saat 12.00’da toplanan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB üyelerinden oluşan yaklaşık 5 bin kişi ’Direne direne kazanacağız’, ’Hükümet istifa’, ’Taksim’de düşene, dövüşene bin selam’ diye slogan attı. Grup üyeleri daha sonra yürüyüş yolu boyunca AK Partil İl Binası önüne kadar yürüdü. Burada Çevik Kuvvet ekiplerinin oluşturduğu barikat önüne siyah çelenk bıraktı.
GAZİANTEP: 300 kişilik grup, öğle saatlerinde Kırkayak Parkı’nda toplandı. Ellerindeki döviz ve pankartlar açan grup üyeleri, sık sık hükümet aleyhine slogan attı. Polisin önlem aldığı eylemde, kalabalık sloganlar eşliğinde Yeşilsu Parkı’na kadar yürüdü. Kalabalık adına konuşan KESK Sözcüsü Ömer Faruk Koç, halkın ülkeyi demokratikleştirmek için her türlü bedeli göze aldığını belirtti.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)