BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞemdinli'de PKK terörüne halk isyanı----

Şemdinli'de PKK terörüne halk isyanı

Şemdinli'de PKK terörüne halk isyanı
05 Eylül 2015 - 06:14 www.finansgundem.com

Köprülerin ve baz istasyonlarının tahrip edilmesi nedeniyle mağdur olan köylüler, protesto yürüyüşü gerçekleştirerek teröre tepki gösterdi

Hakkâri Şemdinli’de Konur Vadisi’nde yer alan Mehendi-1 Köprüsü’nün PKK’lı teröristler tarafından patlayıcılarla kullanılamaz hale getirilmesine, bölgede yaşayan köylüler tepki gösterdi. Ulaşımlarının kesildiğini söyleyen yaklaşık 400 kişi, köprünün bulunduğu bölgede protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
Şırnak’ta yolu kesilen uzman çavuşu, PKK’lıların elinden kurtaran ve örgüte tepki gösteren Şırnaklıların ardından, bir protesto haberi de Hakkari’den geldi. Şemdinli ile Konur köyü arasında Mehendi-1 Köprüsü 4 Ağustos’ta PKK’lı teröristler tarafından konulan patlayıcıların infilak ettirilmesiyle kullanılmaz hale getirildi. PKK’lılar, 2 Eylül’de ise ilçeye ulaşımın sağlandığı, Gülkan Vadisi’nden geçen diğer yol üzerindeki köprüye de aynı şekilde zarar verdi. Ulaşım sorunu yaşayan köylülerin mağduriyeti, Su Gediği bölgesinde bulunan GSM operatörlerine ait baz istasyonlarının da PKK’lılar tarafından yakılması ile daha da arttı. Köylüler, erzak ve akaryakıt konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. Yolları kesilen, cep telefonlarını kullanamayan Konur ve Uğuraçan köyleri ile bu köylere bağlı Aktütün, Dereyanı ve Yeşilbayır mezralarında yaşayan yaklaşık 400 kişi, önceki gün 30 minibüs ile Mehendi bölgesine gelerek, PKK’lılar tarafından tahrip edilen köprüye doğru yürüyüşe geçti.

Meralarını kullanamıyorlar

Yürüyüşe katılan köylüler, hayatla bağlantılarının kesilmesini istemediklerini söyledi. Ayrıca, Mehendi-Su Gediği istikametine hayvanlarını geçirmelerine, o bölgede bulunan arazilerini, meralarını kullanmalarına PKK’lı teröristler tarafından tarafından izin verilmemesine tepki gösterdi. Protesto yürüyüşü sırasında bölgeye gelen askerler, köylüler tarafından alkışlarla karşıladı. Kalabalık “En büyük asker bizim asker” diye slogan attı.

‘Halkı yokluğa mahkûm edelim’

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK’lı teröristlerin, bölgedeki günlük hayatı etkileyen bu tür eylemlerin yapılması yönünde kendi aralarında telsiz konuşmaları yaptıkları tespit edilmişti. PKK’lılar konuşmalarda toplumun harekete geçirilmesi için halkın yaşamının zorlaştırılması gerektiğini belirterek “Mehendi bölgesinde benzer eylemler yapıp, bölgedeki halkı açlık ve yokluğa mahkum ederek kendi tarafımıza çekelim” ifadelerini kullanıyor. Örgütün, bölge halkının köy ve mezraları boşaltmasını amaçladığı da kaydediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)