BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSelvi ABD'nin büyük oyununu açıkladı----

Selvi ABD'nin büyük oyununu açıkladı

Selvi ABD'nin büyük oyununu açıkladı
04 Kasım 2014 - 09:04 www.finansgundem.com

Yazar Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Kobani üzerinden büyük oyun oynandığını iddia etti

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, IŞİD ile mücadelede ABD'nin dediğini yapmayan Türkiye'nin cezalandırıldığını yazdı.

Selvi'ye göre hedef Irak petrollerinin Türkiye üzerinden geçişini baypas edip, petrol borularını 36. Paralelin üzerinden Irak ve Suriye koridorunu kullanarak Akdeniz'e akıtmak.

Kobani savaşı, IŞİD ile mücadele, PKK, çözüm süreci... Son dönemde yaşanan baş döndürücü gelişmelerin perde arkasında neler var?

Yeni Şafak yazarı Selvi, üst aklın ABD olduğunun altını çizdi ve büyük oyunun ayrıntılarını yazdı:

PKK IŞİD'DEN YARARLANIYOR

PKK, IŞİD'le mücadele üzerinden kendisini aklamaya çalışıyor.

Çünkü batı dünyası, metaforlarla düşünmeye alışkın. 11 Eylül'den sonra El Kaide ve Usame Bin Laden gibi bir öcü oluşturuldu. Sadece Usame Bin Laden korkusuyla Irak ve Afganistan'ın işgaline onay verdi. Hatırlarsanız bir dönemler Batı'da anneler uyumayan çocuklarını, 'Saddam geliyor' diye korkutarak uyutuyorlardı. Ne oldu? O Saddam kendini kurtaramadı. Bir çukurda bulunup, idam edildi. Ama o korku yönetildi.

IŞİD ise El Kaide'den daha tehlikeli bir örgüt olarak sunuldu. Radikal, İslamcı, her gün boğazlarını kestiği insanları internetten servis eden, kadınları köle gibi satan IŞİD'le kim mücadele ediyor? PKK-PYD... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'PKK-PYD ve IŞİD bizim için aynıdır. Terör örgütüdür' demesine rağmen ABD, PYD'nin kendileri için terör örgütü olmadığını açıkladı.

PKK, IŞİD'den yararlanıyor. IŞİD üzerinden kendisini terör örgütü listesinden çıkarıp, Batı kamuoyu ile yeni bir ilişki biçimi geliştirmek istiyor.

ABD ile seviyeli bir ilişki içinde oldukları Bayık'ın açıklamaları ile bir kez daha ortaya çıktı.

TÜRKİYE PAS GEÇİLECEK

Peki Türkiye, IŞİD'le mücadele konusunda ABD'nin söylediklerini kabul etse bunlar olur muydu? Olmazdı. Ama o zaman Suriye'de kara savaşına girmemiz, üslerimizi kullandırmamız gerekirdi. Biz Kobani'de Mehmetçiğin kanının dökülmesini kabul etmediğimiz için ABD bizi PKK ve çözüm süreci üzerinden cezalandırmaya çalışıyor.

Kobani ve IŞİD bahane. Musul'u 1 günde alan IŞİD, 49 gündür Kobani'ye giremedi. Girmemesi gerekiyor.

Irak'ta Saddam'a karşı ABD'yle işbirliği yapan Kürtlere, otonom bölge kuruldu. Suriye'de buna benzer bir oyun tezgahlanıyor. ABD ile ittifak yapan PYD'ye otonom yönetime kavuşmuş Rojova'yı hediye etmek. Hedef Irak petrollerinin Türkiye üzerinden geçişini baypas edip, petrol borularını 36. Paralelin üzerinden Irak ve Suriye koridorunu kullanarak Akdeniz'e akıtmak.

Türkiye bu duruma göre bir ilişki geliştirmek zorunda kalacak Suriye'deki Kürt yönetimi ile.

Büyük oyun bu.

Şık bir tabir olmayacak ama ayı oyuna girdi ve Kobani üzerinden bölgeyi dizayn ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)