BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSektörde fintek şirketlerinin sınırları ne olacak?----

Sektörde fintek şirketlerinin sınırları ne olacak?

Sektörde fintek şirketlerinin sınırları ne olacak?
01 Aralık 2020 - 17:45 www.finansgundem.com

2020 yılında korona virüs pandemisi fintek şirketlerine olan ilgide hızlı bir artış meydana getirdi. Finans sektöründe fintek şirketlerinin sınırları ne olacak?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüketiciye yönelik fintek şirketlerinin çabalarının büyük bir bölümü finansal katılım ya da finansal okur yazarlık konusuna yönelik çözümler geliştirmeye odaklanıyor.

Bu finansal hizmetlerin yönelmesi gereken sorunlardan bir tanesi. Her 4,000 kişiye bir banka şubesinin bulunduğu ABD gibi pazarlarda bile, güvenli ve sağlıklı finansal hizmetler hala sosyo-ekonomik statü tarafından belirleniyor.

 Aynı zamanda fintek şirketlerinin başarabileceklerinin de bir sınırı var.

Yeni finans teknolojileri insanların hayatlarına güçlü değişimler getirebiliyor olsa da, bu değişimlerin büyük bir çoğunluğu oldukça farklılık gösteriyor ve zamanla artıyor. 

Daha fazla tasarruf kapasitesi, daha düşük kredi maliyeti, daha yüksek yatırım getirisi, daha düşük finansal hizmet ücretleri gibi faydalar, düşük gelirli ABD’lilere yönelik ürünlerde yapılan geliştirmelerden bazıları. Bununla birlikte, yoksulluk ve eşitsizlik kendilerini finansal sorunlar olarak gösterse de, durumun finansal boyutu genellikle neden değil, belirti olarak ortaya çıkıyor.

Finansal katılım konusunda gerçekten etkin olabilmek için fintek şirketlerinin öncelikle, finansal katılıma yön veren unsurların genellikle finansal olmayabileceğini anlaması ve temelde yatan bu nedenlere çözüm sunabilmek için şirketler ve kurumlarla işbirliği yapması gerekiyor. 

Ailevi durumlar, sağlık, eğitim seviyesi ve iş imkanları, istikrarın, tasarrufların yıllık faiz getirisinden çok daha iyi belirleyicileri olabilir. Bu mikro finansın yıllar içinde öğrenilen derslerinden biri.

Ticari kurumların sosyal hedefler için çalışması ve başarılarının kendi çabalarından kaynaklanıyor olması oldukça çekici bir fikir. Bu sistemde kredi alan mikro girişimciler borçlarını geri ödediğinde, banka yeni girişimcilere daha fazla kredi verebiliyor. 

Mikro kredi kuruluşları ve sosyal kredi kurumlarına ilk aşamada yoksulluğun önüne geçecek bir çözüm olarak bakıldı. Ancak daha sonra yapılan incelemelerle, mikro finansın etkinliğinin içinde bulunulan koşullara bağlı olduğu ortaya çıktı.

Kredilerin oldukça yoksul olan insanlara yardımcı olma kabiliyeti oldukça düşük, çünkü bu kredileri geri ödemede sorun yaşayacaklar. Aynı zamanda kredi koşullar işletmelerin ihtiyaçları için çok katı olabilir ve bazen kredi alanlar gerekli kişisel tüketimleri için kredi gelirlerini kullanıyor. Bazı zamanlarda da krediden kaçınma kültürü engel haline geliyor. İyi niyetle tasarlanmış bir finans ürününün, kullanıcılarına finansal istikrarı tesis etmek için ihtiyaçları olan araçları sunabileceği bir çok yol var. Ancak bu ürünlerin bazı kısıtlamaları da var. Örneğin bir iş kredisi, zayıf bir iş planını kurtaramaz. Bunun yerine tasarrufları tüketebilir ve iş sahibinin kredi notuna zarar verebilir.

Finteklerin kullanıcıları üzerinde finansal baskı oluşturan faktörleri daha iyi anlamaya çalışması gerekiyor. Bu konuda başarılı olduklarında, bu sorunlara bütüncül bir yaklaşım sunmalarını sağlayacak kurumlarla işbirliği yapmalılar.

 Kredisinin doğru muhasebe yöntemiyle eşleştiği bir şirket sahibinin kar ve zararlarını daha iyi anlayacak donanıma sahip olması ve kredi borcunu geri ödemesi mümkün. Forbes’un haberine göre, kredi kartı veren bir kurumun bir sağlık kurumuyla işbirliği yaparak, acil durum maliyetini minimize etmesi ve kart sahibine bir kereye mahsus medikal müdahale hakkı vermesi de mümkün.

Finansal teknoloji asgari ücreti yükseltemez, açlığı azaltamaz ve çalışanlara yeni işleri için eğitim sağlayamaz. Aynı zamanda sağlık hizmetlerinin maliyetini de düşüremez. Fintek şirketlerini, iyi toplumsal politikalarda eşleştirmek ve erişim şansı olmayanların finansa katılımını sağlamak için fintek şirketlerinin sınırlarını anlamamız gerekiyor.

FED’in şirketleri kurtarma programı işe yaramadı

 

UniCredit’in CEO’su görevini bırakıyor

 

Deutsche Bank çalışan sayısını azaltacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)