BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank'tan satış iddiasına yanıt----

Şekerbank'tan satış iddiasına yanıt

Şekerbank'tan satış iddiasına yanıt
06 Haziran 2014 - 12:36 www.finansgundem.com

Şekerbank basında hakkında çıkan satış haberlerine ilişkin olarak bir açıklama yaptı

Şekerbank tarafından yapılan açıklamada, yüzde 33,98 pay ile ana hissedar konumunda olan Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'nın bir görüşmede bulunmadığı belirtildi.

Şekerbank tarafından KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi: ''Bugünkü Hürriyet Gazetesi'nde kulis haber olarak verilen 'Şeker'e 3 talip' başlıklı habere istinaden Bankamız açıklama yapma gereği duymuştur.

Şekerbank T.A.Ş.'nin %33,98 pay ile ana hissedarı olan Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı, habere konu olan hisse satışına ilişkin olarak bir görüşmede bulunmamıştır.

Bankamız ortaklarından Samruk Kazyna Kazakistan Varlık Fonu'nun sahibi olduğu BTA Bank JSC hisselerini Kazakistan menşeili Kazkommertsbank'a devretme yönünde görüşme yaptığı daha evvel basına yansıyan haberler aracılığıyla duyulmuş olup, söz konusu kulis haberinin Kazkommertsbank'ın bu hisselere yönelik yaptığı olası görüşmelere dayanılarak oluşturulduğu düşünülmektedir.

Diğer taraftan; 30.01.2014 tarihinde KAP'ta açıkladığımız Bankamızın sermaye artırım süreci devam etmektedir.''

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir bilen09 Haziran 2014 16:06

    Şekerbank – NÖTR Nötr görüş – ödenmiş sermayesini bugün %12,5 oranında bedelli artırarak 1.125 milyon TL’ye yükseltecek. Banka ayrıca Cuma günü yaptığı açıklamada üç ortadoğu merkezli bankanın banka hisseleri ile ilgilendiği yönünde basında çıkan haberlerin yabancı ortağın olası görüşmeleri ile olabileceğini vurguladı. Haberde yerli ortağın da hisse satmaya yönelik bir çalışmasının olduğuna dair bir bilgi teyit edilmedi.