BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank'tan esnafa özel kampanyalar----

Şekerbank'tan esnafa özel kampanyalar

Şekerbank'tan esnafa özel kampanyalar
05 Aralık 2013 - 13:27 www.finansgundem.com

Şekerbank 'ın “Kapımız Esnafa Açık-Her Ayın 15’i Esnafın Günü” platformunda esnaflara yönelik çalışmalar anlatıldı

Şekerbank’ın Şubat 2013’te Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) desteğiyle hayata geçirdiği “Kapımız Esnafa Açık-Her Ayın 15’i Esnafın Günü” platformunun birçok kurumu bir araya getiren basın toplantısında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Esnafımız halkın sesidir, halkın kendisidir. Rekabet gücü ve araçları, ülke çapında hatta uluslararası çalışan firmalarla rekabet etmeye müsait değildir.
Esnafımız için yapılan her çalışma doğrudan hanelere ulaşan berekettir.” diyerek böyle bir çalışmayı muhteşem bir performansla sürdürdükleri için Şekerbank’a ve platforma dahil olan kuruluşlara teşekkür etti.
Toplantıya ev sahipliği yapan Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Basri Göktan, ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesini esnafın iş hacmini artırarak kapılarının açık kalması, böylece üretime ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla başlattıklarını belirterek lansman döneminden bu yana geçen 10 aylık sürede birçok saha aktivitesi ve kampanyalar düzenlediklerini, il il Türkiye’yi gezdiklerini söyledi.
Çalışanları ve aileleriyle birlikte 8 milyon nüfusa karşılık gelen esnafın desteklenmesinin Türkiye’nin kalkınması için hayati önem taşıdığının altını çizen Göktan, “‘Açık’ platformunu oluştururken biz Şekerbank olarak ticari kaygının çok daha ötesinde bir misyonla yola çıktık. Esnafımız için yaptığımız bu çağrıya ülkemizin önemli kuruluşları da cevap verdiler ve ‘Açık’ platformuna, her ayın 15’ine özel düzenledikleri kampanyalarla iştirak ettiler. Bugün burada bulunan tüm kurumlar esnafımızın rekabetsel gücünün artması, yerel üreticinin desteklenmesi, tabandan yükselen büyümenin teşvik edilmesi için ‘Açık’ platformuna dahil oldular.” dedi.
Şekerbank’ın Şubat 2013’te, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) desteğiyle hayata geçirdiği ülkemiz için ilk ve tek olan “Kapımız Esnafa Açık-Her ayın 15’i Esnafın Günü” platformunda, dev markalar bir araya geldi. Esnafın iş hacminin artmasını ve bu sayede kapılarının hep ‘açık’ kalmasını, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasını hedefleyen markalar, ‘Açık’ platformu kapsamında esnafa özel kampanyalar düzenleyerek tüketicileri her ayın 15’inde esnaftan alışveriş yapmaya teşvik ediyor. Özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşları ve tüketicileri esnafla buluşturan ve esnafa fayda sağlayacak birçok proje ve işbirliği içeren platform kapsamında, Vodafone, Coca-Cola İçecek, Visa, Pınar, Milangaz gibi önemli markalar ‘Her ayın 15’i Esnafın Günü’ne özel hem esnafa hem de tüketiciye özel kampanyalar düzenliyor.
 ‘Her Ayın 15’i Esnafın Günü’ platformu kapsamında yapılan işbirliği, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galya Frayman Molinas, Yaşar Birleşik Pazarlama Genel Müdürü Suat Özyiğit, Visa Europe Türkiye Ülke Müdürü Merve Tezel, Milangaz Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Hüddam ve Coca-Cola İçecek Satış Direktörü Ahmet Ertin’in katıldıkları  ev sahipliğini Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Basri Göktan ve Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin’in yaptığı bir toplantı ile kamuoyuna duyuruldu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: “Her yüz kişiden ikisi esnaf ve sanatkârdır.”
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde yürütülen ‘Kapımız Esnafa Açık’ platformu basın toplantısında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bakanı Hayati Yazıcı, illere göre esnaf ve işyeri dağılımına özel bazı rakamlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yazıcı, esnaf sayısının Türkiye nüfusuna oranının yüzde 2,07 olduğunu belirterek, “Her yüz kişiden ikisi esnaf ve sanatkârdır.” dedi.
En fazla esnaf ve sanatkârın olduğu şehirleri, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa olarak sıralayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, nüfusa oranla en fazla esnaf ve sanatkârın olduğu şehirlerin ise Muğla, Çanakkale, Burdur, Rize ve Edirne olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: “Esnaf, sosyal dayanışmanın öncüsüdür.”

Bakan Yazıcı, profesyonel işlerde halkın, kamunun faydasına olacak bir unsur varsa o işin bereketlenip kolaylaşacağına değinerek, böyle bir organizasyonu dünya tarihinde ilk kez yapanın Ahi Evran-ı Veli olduğunu söyledi. Bakan Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Anadolu insanı 800 yıldır Ahilik geleneğiyle yoğrulmuştur. Bizim amacımız Ahiliği dünya çapında tanıtmaktır. Bizim Esnafımız, AHİ’dir…
Yani kardeştir, eli açıktır, cömerttir. Ahilik’te “ben” yoktur, “biz” vardır. Bizim kültürümüzde ‘ötekileştirme’ yoktur, kardeşlik vardır. Biz kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de, tüm insanlık âlemi için de isteriz. Kardeşlik  ahiliğin temeli ve dayanağıdır. Kazancını ihtiyacı olanlarla, toplumla paylaşmak esastır. Bugün Ahiliğin en önemli taşıyıcıları esnafımızdır. Esnaf, sosyal dayanışmanın öncüsüdür.”

Dr. Hasan Basri Göktan: “Kuruluş misyonumuzu yerine getiriyoruz.”

Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Basri Göktan, ‘Açık’ platformunu oluştururken ticari kaygının çok daha ötesinde bir misyonla yola çıktıklarını belirtti. Bundan 60 yıl önce, Anadolu’da binlerce kooperatif üyesi çiftçinin, girişimcinin küçük birikimleriyle üretimi, küçük üreticiyi ve toplumsal kalkınmayı desteklemek amacıyla kurulan Şekerbank’ın faaliyetlerinin özünü bugün de sürdürülebilir kalkınma anlayışının oluşturduğunu kaydeden Göktan  “Sermaye birikiminin yetersiz olduğu bir dönemde küçük üreticiyi desteklemek, kendi kendine yeten kırsal yapıdan pazar ekonomisine geçişi sağlamak ve en önemlisi üretimin sürekli kılınması amacıyla kurulan Şekerbank, bugün de üretenin yanındadır. 60. kuruluş yılımızda ‘Açık‘ platformunu işte bu anlayışla oluşturduk.” dedi.

Göktan: “Toplumun tüm kesimlerinin kaynaklara eşit ulaşımını sağlamayı hedefliyoruz.”
"Bizim bankacılık anlayışımız, büyürken büyütmeyi, tüm paydaşlarımızla el ele ülkemizin üretenlerini, enerji verimliliğini, bankacılık hizmetlerinden faydalanamayan kesimleri, esnafımızı, çiftçimizi desteklemeyi ifade ediyor.” diyen Göktan sözlerine şöyle devam etti:
“Biz, tabana yaygın, üretime dayalı bir büyüme için toplumun tüm kesimlerinin kaynaklara eşit ulaşımını sağlamayı hedefliyoruz. Bunu başarmak için özel sektör, kamu, finans sektörü, sivil toplum kuruluşları ve tüm tüketicileri bir araya getiren platformlar oluşturuyoruz.”

Dev markalardan ‘Her Ayın 15’i Esnafın Günü’ne özel kampanyalar…
"Bugün Türkiye genelinde sayıları 1,5 milyonu aşan, çalışanları ve aileleriyle birlikte 8 milyon nüfusa karşılık gelen esnafın desteklenmesi Türkiye’nin kalkınması için hayati önem taşıyor.” diyen
Göktan, sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün burada bulunan markalarımız da ‘Açık’ platformuna dahil olarak bu hedefe destek oluyorlar. Her birimiz ‘Her ayın 15’i Esnafın Günü’ kapsamında esnaftan belli ürünlerin daha avantajlı sunulmasına ya da esnafın daha avantajlı imkanlara sahip olması için hizmet ve kampanyalar sunacağız. Amacımız yılın her günü, kamuoyunda esnafın mahalle kültürümüzdeki yerine, toplumsal değerlerin ve üretimin devamlılığına yaptığı katkıya ilişkin farkındalık oluşturmak. Bunun için el ele verdik. Bu sayede esnafa, onların müşterilerine, topluma ve Türkiye'ye daha fazla değer sunuyor olacağız.”

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin: “380 esnaf odası ile yaklaşık 206 bin esnafa ulaştık.”

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin toplantıda yaptığı konuşmasında, yıl boyunca ‘Açık’ platformunu sahiplenerek her ayın 15’inde tüketicileri esnaftan alışveriş yapmaya teşvik ettiklerine, farklı Anadolu illerini ziyaret ettiklerine değindi. Yalnızca ürünlerle değil Manisa’dan Antalya’ya, Van’dan Gaziantep’e ayın 15’ine özel etkinliklerle de esnafın yanında olduklarını kaydeden Uluşahin, “İl il Türkiye’yi gezdik, yıl boyunca iletişim çalışmaları yürüttük. Projemizi uygulamaya başladığımız 15 Şubat tarihinden bu yana geçen sürede Türkiye genelinde 380 esnaf odası ile Kapımız Esnafa Açık protokolü imzaladık ve böylelikle ülke çapında yaklaşık 206 bin esnafa ulaştık.” şeklinde konuştu.

Uluşahin: “Esnaf için koştuk…”

Esnafın önemine vurgu yapmak için her sosyal platformu değerlendirdiklerini ifade eden Uluşahin, “Keşan’da yerel odalar ile indirim günleri düzenledik. İzmir’de lokantacı esnafımızla hijyen ve temizlik özelinde çalışmalar yaptık. Vodafone İstanbul Maratonu’nda da 100 kişilik bir grupla  ‘Açık’ platformuna dikkat çekmek için koştuk. Kırşehir’de esnafımızla Ahi pilavı yedik, Ahilik Haftası kutlamalarına katıldık.” dedi.

İş dünyasına ‘Açık’ çağrı…

Toplantıda yaptığı konuşmada ‘Açık’ platformu kapsamında yer alan kurumların esnafa sağladığı imkanlar konusunda kısaca bilgi veren Uluşahin, bu işbirliğinin, iş dünyasına ve toplum geneline önemli bir mesaj, bir katılım çağrısı anlamı taşıdığını belirtti.
Uluşahin, platforma dahil olan kurumlara teşekkür etti ve “Vodafone, Coca-Cola İçecek, Visa, Pınar ve Milangaz’ın değerli yöneticileri ile birlikte esnafımıza fayda sağlayacak, onların iş hacmini artıracak kampanyalar için bir çağrıda bulunuyoruz ve diğer markaları da esnafımız için bu platforma dahil olmaya davet ediyoruz.” diyerek iş dünyasına platforma katılım çağrısında bulundu.

AÇIK POS ile her ayın 15’inde esnaf komisyon ödemiyor

‘Kapımız Esnafa Açık’ platformu kapsamında, Türkiye’nin dev markalarınının ‘her ayın 15’i Esnafın Günü’ne özel kampanyalar sunduklarını belirten Uluşahin, bu kapsamda Şekerbank’ın sunduğu ve esnafı teknolojiye açan AÇIK POS uygulaması hakkında da bilgi verdi.
Uluşahin, AÇIK POS uygulamasına ilişkin şunları söyledi: “AÇIK POS ile her ayın 15’inde yapılacak alışverişlerde komisyon ödenmiyor ve aynı zamanda stok takibi yapılabiliyor. Mahalleli AÇIK POS makinesi ile esnaftan cep telefonuna Vodafone dakika yükleyebiliyor. Bu POS’lardan nakit para çekilebiliyor ve fatura ödenebiliyor.”

Galya Frayman Molinas: “Sürdürülebilir kalkınma için önemli bir adım…”

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galya Frayman Molinas, basın toplantısında yaptığı konuşmada Şekerbank'ın sürdürülebilir kalkınma misyonuna değinerek esnafı destekleyen projelerin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.
Molinas, “Şekerbank'in oluşturdugu ‘Kapımız Esnafa Açık’ platformu, 10 aydır esnafın iş hacminin artmasını sağlıyor, üretimin ve ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sunuyor. Esnafın güçlü olması, ekonominin ve toplumun güçlü olması anlamına geliyor. Bugün, Şekerbank, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde, ‘Kapımız Esnafa Açık-Her Ayın 15'i Esnafın Günü' platformu ile çok önemli  bir girişimi başlatıyor. Bu platform, sürdürülebilir kalkınmanın ana hedeflerinden biri olan "iyi yaşama" ulaşmak için önemli bir adım olacak. Sürdürülebilir Kalkınma Derneği olarak Şekerbank’ı ve platforma destek veren kurumları bu girişimlerinden dolayı kutluyor sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunan “Kapımız Esnafa Açık” platformu gibi tüm platformları desteklediğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.

70 bin bakkala özel Coca-Cola İçecek indirim kampanyası

Türkiye genelinde 70 bin bakkal esnafının tedarikçisi olan Coca-Cola İçecek de  ‘Açık’ platformuna katılan markalar arasında yer alıyor. Coca-Cola İçecek, ‘Kırmızı Kumbara’ adlı uygulaması üzerinden her ayın 15’i haftası boyunca esnaf müşterilerine ürün alımlarında iki kat puan verecek. Türkiye genelinde 70 bin bakkalın dahil olduğu bu program ile her ayın 15’inden itibaren bir hafta süresince yapılan alımlar karşılığında puan biriktirecek olan esnaf ayrıca bu puanlarla çeşitli hediyeler de kazanabilecek.
Vodafone’lulara Şekerbank POS ile esnaftan alışveriş tutarı kadar şebeke içi dakika hediye …

Esnafa özel uygulamaları ile öne çıkan Vodafone da ‘Kapımız Esnafa Açık’ platformunda yer alarak tüketicileri esnaftan alışveriş yapmaya yönlendiriyor. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, toplantıda yaptığı konuşmada, Vodafone Türkiye olarak ‘Kapımız Esnafa
Açık’ platformunun iş ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:
“Türkiye’nin dijital dönüşümüne destek verirken amacımız, esnafımıza da dijital çağa ayak uydurmayı başarmasını sağlamak.
Esnafın iş hacminin artırılmasına ve kapılarının hep açık kalmasına katkı sağlamayı önemsiyoruz. Ekonominin itici gücü olan esnafımızın mobil iletişim teknolojileriyle kendi küçük mucizelerini yaratmalarına olanak tanımaya çalışıyoruz. Sadece esnafa özel ADSL Esnaf Paketi, Esnafa Mobil İnternet Paketi, AlışverişOrtağım.com portalında her ayın 15’inde indirimli ürünler gibi fırsat ve hizmetlerle esnafımızın iletişim ve iletişim dışı giderlerini azaltmayı hedefliyoruz.
Tüketicilerin esnaftan alışveriş yapmalarını teşvik etmek için, tüm müşterilerimize Şekerbank POS larından yaptıkları alışveriş tutarı kadar şebeke içi dakika hediye ediyoruz. Vodafone Türkiye olarak, kurumsal müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan hizmet ve ürünler sunmaya ve dijital gelecekte onlara rekabet gücü kazandıracak teknolojiler geliştirmeye devam edeceğiz.”

Visa POS Para ile esnaftan nakit çekime hediye

Banka kartıyla alışveriş yaparken kasada nakit çekme olanağı sağlayan POS Para hizmeti ile Visa da 'Açık' platformuna dahil oldu.
Bu kapsamda Visa, Şekerbank POS cihazlarından Visa banka kartı ile yapılacak, tutardan bağımsız olarak her nakit para çekim işleminde, esnafa 1 TL ödül  kazandıracak. Kazanılan ödüller her ayın 15’inde esnafa hediye edilecek. POS Para özelliği ile sunulan kampanya,
Şekerbank POS’ları üzerinden tüm Visa banka kartları ile yapılacak nakit çekim işlemlerinde geçerli olacak. Mahallelinin acil nakit ihtiyacını esnaftan karşılaması ile esnafın iş hacminin artması hedeflenen uygulamada, Visa Banka kartları için Şekerbank tarafından komisyon alınmayacak.
Toplantıda konuşan Visa Europe Türkiye Ülke Müdürü Merve Tezel, bu projenin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, “POS Para hizmeti Şekerbank POS’ları ile artık esnafımızla da buluşuyor.
Şekerbank ile gerçekleştirdiğimiz bu proje ile artık tüketiciler binlerce noktada POS Para hizmetinden faydalanabilecek, daha fazla esnafımız tüketicilere farklı ödeme seçenekleri ile katma değerli hizmet sunabilecek.” dedi.
Esnaftan alınan Milangaz ürünlerinde tüm tüketicilere yüzde 15 indirim…
Milangaz bayilerinin de esnaf olduğunu ve platforma dahil olmalarının büyük anlam taşıdığını belirten Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, bu kapsamda tüm Milangaz bayilerinden her ayın 15’inde  yapılacak tüp gaz alımlarında yüzde 15 indirim sağlanacağını, böylece hem tüketicilerin hem de esnafın kazanacağını söyledi.

Pınar’dan her ayın 15’ine özel ‘bakkal sepeti’ indirimi…
‘Açık’ platformuna dahil olan Pınar, ‘bakkal sepeti’ adıyla başlattığı kampanya ile her ayın 15’inde bakkal esnafının belli ürünleri daha indirimli almasını sağlayacak. Bakkal esnafı, her ayın 15’inde Pınar’dan yapacağı tedariklerde ‘bakkal sepeti’nde yer alan ürünleri KDV bedeli kadar indirimli edinebilecek.   
 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali05 Aralık 2013 14:55

    Jetsiyonlar vb yan gelir ile ortalama gelirleri ayda 50 binleri bulan insanlar ayda 2 bin lira para kazanabiliyorsa kendini sansli sayan insanlara iyilik icin bir araya gelmisler birde buna inanmislar basina poz vermisler ... Komiksiniz baska birsey diyemiyorum

  • aziz05 Aralık 2013 14:31

    Çok akıllıca tebrikler