BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank'tan 60.9 milyon TL kar----

Şekerbank'tan 60.9 milyon TL kar

Şekerbank'tan 60.9 milyon TL kar
30 Nisan 2013 - 14:22 www.finansgundem.com

Şekerbank’ın ilk çeyrek bilanço gerçekleşmelerini açıkladı

Şekerbank’ın, 31.03.2013 tarihli konsolide olmayan mali tabloları açıklandı. Şekerbank, söz konusu dönem verilerine göre, bu yılın ilk 3 ayında 60.9 milyon TL net kar elde etti.
Toplam kredi hacmi yıllık bazda yüzde 14 artışla 10.1 milyar TL’ye yükselen bankanın aktif büyüklüğü ise ilk çeyrek sonu itibarıyla 14.2 milyar TL olarak gerçekleşti.
31.03.2013 solo bilanço verilerine göre Şekerbank’ın toplam pasiflerinin yüzde 65.5’ini oluşturan mevduat kalemindeki büyüklük ise aynı dönem itibarıyla 9.3 milyar TL olarak gerçekleşti.
Şekerbank’ın toplam özkaynak büyüklüğü ise 1.9 milyar TL’yi aşarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 yükseldi.
Meriç Uluşahin: “Kredi portföyümüzün yüzde 85’i ticari kredilerden oluşuyor”
Bankanın mali tablolarına ilişkin değerlendirmede bulunan Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, özellikle geçtiğimiz yıldan bu yana izlenen verimlilik odaklı strateji ile Şekerbank’ın yakaladığı başarılı performası devam ettirdiğini belirtti. Uluşahin, şöyle konuştu:
“Şekerbank olarak hem kredilendirme politikamızda hem de mevduat tarafında tabana yaygın, üretim dinamiği üzerine şekillenen bir büyümeyi destekler strateji izliyoruz. Nitekim bugün sektörde, kendi kredi portföyünde KOBİ, işletme ve tarım kredilerini de kapsayacak şekilde toplam ticari kredilere yüzde 85 ile en çok pay ayıran bankayız. Büyürken müşterilerimiz ve Türkiye ile birlikte büyümek üzere kredilere odaklanan bir aktif yapısı benimsiyoruz. Toplam aktiflerimizin yüzde 71’ini krediler oluşturuyor ki bu, sektör ortalamasının üzerinde bir oran. Geçtiğimiz yıl aynı dönem bilaçomuzda bu oran yüzde 61 idi. Yıl sonunda bu oranı yüzde 75’e çıkarma hedefiyle 60. kuruluş yılımızda reel sektörü ve üretimi desteklemeye devam edeceğiz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)