BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank'a yeni ortak----

Şekerbank'a yeni ortak

Şekerbank'a yeni ortak
04 Kasım 2014 - 14:46 www.finansgundem.com

Kazkommertsbank JSC ve K. Rakishev Şekerbank'a dolaylı ortak oldu

Şekerbank’ın ana ortaklarından Samruk Kazyna, yüzde 97.26 oranında paya sahip olduğu BTA Bank hisselerinin yüzde 47.97’sini Kazkommertsbank JSC'ye, yüzde 46.50'sini Kenges Rakishev'e devrettiğini açıkladı.

Şekerbank’tan yapılan açıklamada, “Bankamızda yüzde 10,82 oranında paya sahip BTA Securities JSC, BTA Bank JSC'nin yüzde 100 iştiraki olması sebebiyle, Kazkommertsbank JSC ve K. Rakishev söz konusu hisse devri ile bankamızın dolaylı ortağı konumuna gelmişlerdir. Konuyla ilgili BDDK onay süreci devam etmektedir” denildi.

Kazkommertsbank, aktif büyüklüğü açısından Kazakistan’ın en büyük bankası durumunda. Kazakistan’da 45 şube ile hizmet veren Kazkommertsbank’ın Kırgızistan, Tacikistan ve Rusya’da da iştirakleri var. Kazak işadamı Kenges Rakishev ise Forbes’a göre Kırgızistan’ın en etkili 50 insanı arasında.

DEVİR BDDK ONAYINA TABİ

BTA securities, Şekerbank’da %10.8’lik bir paya sahip. Söz konusu devir işlemi azınlık hisselerini ilgilendiriyor ve Kazak tarafının bankada sahip olduğu toplam pay değişmiyor. Bu nedenle herhangi bir çağrı olmayacağını öngörüyoruz. Devir BDDK onayına tabi olacak. (İş Yatırım)
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)