BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank’a mikrofinansman alanında uluslararası kaynak----

Şekerbank’a mikrofinansman alanında uluslararası kaynak

Şekerbank’a mikrofinansman alanında uluslararası kaynak
02 Ekim 2020 - 13:35 www.finansgundem.com

Şekerbank 3 yıl vadeli söz konusu kredi ile Kovid-19 süreci nedeniyle nakit akışı olumsuz etkilenen esnaf, işletme ve çiftçilerin finansman ihtiyaçlarını karşılayacak.

Anadolu’daki yaygın şube ağı ve Türkiye’nin her yerindeki çiftçi, esnaf ve işletme müşterileri sayesinde sürdürülebilir kalkınma odaklı uluslararası finans kuruluşlarıyla köklü ilişkisi olan Şekerbank bu kez mikrofinansman alanında uluslararası kaynak sağladı.

Şekerbank, Dünya Bankası kuruluşu International Finance Corporation (IFC) ve Alman Kalkınma Bankası (KfW) tarafından kurulan yatırım fonu Mikrofinans Kredi kuruluşu (Microfinance Enhancement Facility/MEF) ile 3 yıl vadeli 10 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladı.

Türkiye’de ilk ve tek olan mikrofinansman kredilendirme yöntemi ile daha evvel sisteme dahil olmamış çiftçi, esnaf ve kadın girişimcileri bankacılıkla tanıştıran Şekerbank, aldığı mikrofinansman kredisiyle esnaf ve işletmeler ile çiftçilerin orta ve uzun vadeli finansman ihtiyaçlarına destek olacak. Banka böylece Kovid-19 salgını sebebiyle nakit akışları etkilenen esnaf, işletme ve çiftçilerin yanında yer alarak kapsayıcı büyümeye katkı sağlamaya devam edecek.

FCA’nın yeni liderinin gündemindeki üç plan

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)